Παραιτείται από την κυβέρνηση για θέση σε πανεπιστήμιο

Η Αμερικανίδα υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο επιβεβαίωσε σήμερα πως εγκαταλείπει τα καθήκοντά της για να αναλάβει τη διοίκηση του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας κι ευχαρίστησε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την ευκαιρία που της παρέσχε να υπηρετήσει τη χώρα της.

Δεν έχει γίνει ως τώρα γνωστό ποιος πρόκειται να αντικαταστήσει τη Ναπολιτάνο, πρώην κυβερνήτη της Αριζόνας, στην ηγεσία του υπουργείου.

Στη δικαιοδοσία του υπουργείου αυτού υπάγονται πολλοί τομείς, από την τρομοκρατία ως τη μετανάστευση και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Η ίδια η Ναπολιτάνο είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση πολλών έκτακτων καταστάσεων –όπως οι καταστροφικοί τυφώνες στο Τζόπλιν του Μισούρι, φέτος, είτε κατά τη διάρκεια του κυκλώνα Σάντι που προκάλεσε τεράστιες ζημιές στις Βορειοανατολικές Ακτές– ενώ ήταν εκείνη που είχε ενημερώσει το Κογκρέσο και την κοινή γνώμη για τρομοκρατικές απειλές και ενέργειες, όπως οι επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστόνης νωρίτερα φέτος.

“Διορίστηκα νέα πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, ώστε να διαδραματίσω έναν ρόλο στην εκπαίδευση των μελλοντικών γενεών ηγετών της χώρας. Ευχαριστώ τον πρόεδρο Ομπάμα για την ευκαιρία που μου παρείχε να υπηρετήσω το έθνος κατά τη διάρκεια αυτής της σημαντικής περιόδου της ιστορίας μας

Σχετικά άρθρα