Piercing στις θηλές: Πώς να αποφύγεις τις μολύνσεις

Το «τρύπημα» των θηλών ή piercing στις θηλές, είναι μια σχετικά διαδεδομένη μόδα, την οποία πολλές γυναίκες παίρνουν απόφαση να ακολουθήσουν.

Εάν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών εκείνων που δεν έχουν κάνει ακόμα και σκέφτονται να κάνουν piercing στις θηλές τους, διάβασε  παρακάτω μερικές βασικές πληροφορίες που θα πρέπει να έχεις υπόψη σου.

Ναι, πονάει

Όπως σε κάθε τρύπημα που κάνεις, έτσι και στο τρύπημα στις θηλές θα πονέσεις. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, οφείλεται στο γεγονός ότι στις θηλές υπάρχουν πολλά νεύρα, οπότε λογικό είναι να υπάρξει πόνος έστω και παροδικός.

Προσοχή στο… μετά

Μετά το τρύπημα, έχει πολύ μεγάλη σημασία η αποθεραπεία που θα γίνει, ώστε να αποφευχθούν τυχόν μολύνσεις και σχετικά προβλήματα, τα οποία μπορεί να εξελιχθούν αρκετά άσχημα. Καλό θα είναι, εκτός από την περιποίηση της «πληγής», να φοράς για λίγο διάστημα βαμβακερά σουτιέν που δεν σε ερεθίζουν τόσο πολύ.

Το piercing αποτελεί ουσιαστικά μια «τρύπα» στην πρώτη γραμμή άμυνας του ανοσοποιητικού σου, που είναι το δέρμα σου. Αυτό σημαίνει ότι οπουδήποτε «τρυπηθείς» υπάρχει ο κίνδυνος κάποιας μόλυνσης.

Για να την αποφύγεις, βεβαιώσου ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα, ενώ και η περιοχή πρέπει να έχει απολυμανθεί καλά. Εάν έχεις αλλεργία στα μέταλλα, βεβαιώσου ότι ο piercer χρησιμοποιεί ανοξείδωτο ατσάλι.

  • Μετά το piercing, καλό θα είναι για τέσσερις εβδομάδες να βάζεις ένα ειδικό σπρέι, το οποίο θα σου συστήσει ο επαγγελματίας, που βοηθάει στο να παραμένει «καθαρή» από μικρόβια η περιοχή.
  • Επίσης, για κάποιο διάστημα πρέπει να αποφεύγεις τα σκληρά σαπούνια και τα αφρόλουτρα, καθώς και τις πισίνες, αλλά και τα τζακούζι.
  • Στον ύπνο, καλό είναι να φοράς ένα αθλητικό σουτιέν ή μόνο ένα μπλουζάκι.
  • Να περιμένεις τον πρώτο καιρό λίγο αίμα ή κάποιες εκκρίσεις από την πληγή.
  • Επειδή το συγκεκριμένο σημείο επουλώνεται γρήγορα, καλό θα είναι να αποφεύγεις να βγάζεις το σκουλαρίκι από την τρύπα για πολλές ώρες.

“Μπορώ να θηλάσω”;

Εάν κι εφόσον θηλάζεις κι έχεις piercing, θα πρέπει πριν τον θηλασμό να αφαιρείς το σκουλαρίκι. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην παραγωγή του μητρικού γάλακτος.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα