Φλερτ: Τι άλλο να κάνω για να καταλάβει ότι μου αρέσει;

Εδώ και 2 μήνες μου αρέσει κάποιος που εργάζεται σε ένα γειτονικό κατάστημα από αυτό που εργάζομαι εγώ. Με κοιτάζει πάρα πολύ έντονα όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τον βλέπω συνέχεια να με “ψάχνει” με τα μάτια του για να δει πού είμαι και γενικά με κοιτάζει συνέχεια. Τον κοιτάζω και εγώ για να του δείξω ότι ενδιαφέρομαι και ότι μου αρέσει, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.

Δεν ξέρω αν με κοιτάει επειδή του αρέσω ή απλά για να περάσει την ώρα του στη δουλεία. Αν ήθελε κάτι θα είχε σκεφτεί ώστε να με πλησιάσει. Έχω αρχίσει να τον ερωτεύομαι. Τον σκέφτομαι πολύ έντονα και συνέχεια. Τι άλλο να κάνω για να καταλάβει ότι μου αρέσει; Θέλω απλά να μου πείτε τη γνώμη σας. Δεν θέλω να κολλήσω και να μη γίνει τίποτα.

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος, Μίρκα Πλέσσα:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Όταν κάποιος ή κάποια μας αρέσει και φλερτάρουμε είναι από τη μία μια διαδικασία που φέρνει στην επιφάνεια άγχος και αβεβαιότητα, αλλά από την άλλη και πολλά όμορφα και έντονα συναισθήματα. Αυτό που θα είχα να πω είναι αρχικά να απολαύσετε αυτό το παιχνίδι χωρίς να το θεωρήσετε καθοριστικό για εσάς, έτσι ώστε να μη σας γεμίζει άγχος.

Πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις οι άνθρωποι κάνουμε υποθέσεις και αρνητικά σενάρια τα οποία, έχουν να κάνουν με τον τρόπο που εμείς οι ίδιοι αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τις σχέσεις και από την άλλη δεν έχουν άμεση σχέση με την πραγματικότητα και τον άλλον. Έτσι τοποθετούν το άλλο άτομο σε μία μυθοποιημένη θέση και εμάς σε μια ευάλωτη.

Προσπαθήστε να σκεφτείτε ότι είναι πολύ νωρίς για ερμηνείες και ότι βήμα βήμα θα διαπιστώνετε πώς είναι, για εσάς πρώτα από όλα, αυτή η κατάσταση και θα προχωράτε αναλόγως.

Μίρκα Πλέσσα

Ψυχολόγος Msc και Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια

www.mirkaplessa.com

Δαιδάλου 16, Ηλιούπολη, Αθήνα

6977745989

Σχετικά άρθρα