Γιάννης Αντετοκούνμπο: Μήνυμα ισότητας και αγάπης!

Σκληρή δουλειά, ταπεινότητα, αγάπη, ευγνωμοσύνη και… χιούμορ.  Στοιχεία που χαρακτηρίζουν τόσο τον Γιάννη, όσο και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, δύο αθλητές που αποτελούν τρανή απόδειξη ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, οι επιθυμίες εκπληρώνονται, αρκεί να έχει κανείς πίστη, να μην επαναπαύεται στις δάφνες του και κυρίως να μην ξεχνά από πού ξεκίνησε και ποιοι τον βοήθησαν.

Η συνάντησή μας, αν και σύντομη, τα είχε όλα…

Τη βεβαιότητα του Γιάννη ότι δεν θα αργήσουμε να δούμε τρεις Αντετοκούνμπο να φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, την σχεδόν καρμική σχέση και των δύο με την ομάδα των Νικς-κάτι που συνειδητοποίησαν για πρώτη φορά καθώς μας μιλούσαν για τις σημαντικές στιγμές της καριέρας τους-, τον «κύκλο αγάπης κι ευγνωμοσύνης» που αντιπροσωπεύει το Antetokounbros, αλλά και… αποκαλύψεις για το τι δρόμο θα είχαν -μάλλον- ακολουθήσει αν δεν τους είχε «κερδίσει» το μπάσκετ.

Οι δεσμοί τους με τη γειτονιά που μεγάλωσαν είναι κάτι παραπάνω από ισχυροί και διατηρούνται αναλλοίωτοι στο πέρασμα του χρόνου, με τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, να βρίσκουν πάντα αφορμές για να επιστρέφουν στα Σεπόλια. «Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς από πού ξεκίνησες και τα άτομα που σε βοήθησαν, γιατί αν ξεχάσεις, παίρνουν τα μυαλά σου αέρα», λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον Θανάση να συμφωνεί μαζί του και να συμπληρώνει πως «δεν θέλεις να ξεχνάς από πού ξεκίνησες. Αυτό σου δίνει κίνητρο να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος».

Φέτος, αφορμή για να επιστρέψουν στη γειτονιά τους είναι το Antetokounbros 5K Run,ένας αγώνας δρόμου που διεξάγεται σήμερα Σάββατο στις 20:00 το βράδυ με αφετηρία το γήπεδο μπάσκετ του Τρίτωνα στα Σεπόλια και τερματισμό το Καλλιμάρμαρο, με τους συμμετέχοντες, που θα τρέξουν δίπλα στους αδελφούς Αντετοκούνμπο, να μεταφέρουν το μήνυμα «είμαστε όλοι αδέλφια», στηρίζοντας παράλληλα και τον φιλανθρωπικό σκοπό της συγκεκριμένης ενέργειας, τα έσοδα της οποία θα διατεθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Περιγράφοντας τον στόχο της δράσης αυτής, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο κάνει λόγο για έναν κύκλο αγάπης κι ευγνωμοσύνης: «Το να κάνω εγώ κάτι καλό σε σένα κι εσύ με τη σειρά σου να το κάνεις στον συνάνθρωπό σου. Το να μπορείς να βοηθήσεις κάποιον. Να είμαστε όλοι μαζί, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκείας. Να είμαστε όλοι μαζί, να είμαστε όλοι αδέλφια».

Το πόσο ταπεινοί και προσγειωμένοι παραμένουν, παρά τις επιτυχίες τους στα αμερικανικά και τα ευρωπαϊκά παρκέ, αποδεικνύεται περίτρανα από το ποια στιγμή χαρακτηρίζουν ως την πιο σημαντική στην καριέρα τους. Ο Γιάννης, αντί να αναφερθεί σε κάποιο εντυπωσιακό κάρφωμα απέναντι στα …μεγαθήρια του ΝΒΑ,επέλεξε ως πιο ξεχωριστή στιγμή, εκείνη που η οικογένειά του τον είδε για πρώτη φορά να αγωνίζεται στο Μιλγουόκι, ενώ ο Θανάσης θεωρεί πιο σημαντικές τις στιγμές που τον συνδέουν με την οικογένειά του και δίνουν χαρά στον κόσμο. «Όταν έγινε ντραφτ ο Γιάννης, όταν έγινε ντραφτ ο Κώστας», λέει ενδεικτικά, τονίζοντας πως και η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, που ήταν και το πρώτο του, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν σημαντική στιγμή, όμως για τον ίδιο μεγαλύτερη αξία έχει η χαρά που έδωσε στον κόσμο αυτό το τρόπαιο.

Σχετικά άρθρα