Σίλια Κριθαριώτη: Η συγκινητική αφιέρωση στη μητέρα της

To μεσημέρι της Τρίτης που μας πέρασε η «πόλη του φωτός» παλλόταν μία ακόμα ημέρα στους ρυθμούς της εβδομάδας υψηλής ραπτικής. Connoisseurs της βιομηχανίας της μόδας και fashion editors από κάθε άκρη του πλανήτη συνέρρευσαν στα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας, την οποία επέλεξαν διεθνείς σχεδιαστές για να παρουσίασουν τις νέες συλλογές τους haute couture. Ανάμεσα στα hi end ονόματα της εβδομάδας –από Dior μέχρι Giambattista Valli– ήταν κι αυτό μιας δικής μας σχεδιάστριας, που έφερε για δεύτερη φορά άρωμα Ελλάδας στο Παρίσι.

Η Σίλια Κριθαριώτη δημιούργησε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό στο Hotel Mona Bismarck παρουσιάζοντας μια ονειρική κολεξιόν, την οποία αφιέρωσε στη μητέρα της, την οποία έχασε πριν από δύο χρόνια περίπου. «Hommage à ma mère» (δηλαδή «φόρος τιμής στη μητέρα μου») ονομάστηκε το fashion show, το οποίο η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια προλόγισε με μια συγκινητική εξομολόγηση: «Η πρώτη φορά που επισκέφτηκα το Παρίσι ήταν με τη μητέρα μου. Μικρό κορίτσι, της κρατούσα το χέρι σφιχτά καθώς μπαίναμε στα σαλόνια των oίκων μόδας. Μαζί παρακολουθούσαμε σεζόν με τη σεζόν τις επιδείξεις και καθώς περνούσε ο καιρός δυνάμωνε κι εμένα η αγάπη μου για τη μόδα. Η μητέρα μου αγαπούσε το μαύρο χρώμα, τα μαργαριτάρια και το Παρίσι όσο την Αθήνα. Τώρα πια έχω αφήσει το χέρι της και περπατώ μόνη. Σε κάθε επίδειξή μου ψάχνω με το βλέμμα μου να τη βρω στο κοινό, ενώ γνωρίζω ότι κοιτάζει κι εκείνη μέσα από το παρασκήνιο, ακριβώς δίπλα μου. Ήταν όνειρό της να δει μια συλλογή μου να παρουσιάζεται στο Παρίσι».

Μεγάλος πρωταγωνιστής στη νέα couture κολεξιόν της Σίλιας Κριθαριώτη για τη σεζόν Fall 2018-Winter 2019 ήταν οι γραμμές που αγκαλιάζουν τη γυναικεία φιγούρα, με κυρίαρχα χρώματα το μαύρο και το χρυσό, ενώ τα υλικά που είχαν τον πρώτο λόγο ήταν το πολυτελές βελούδο, οι αέρινες δαντέλες Chantilly, το μεταξωτό τούλι και τα χειροποίητα κεντήματα.

Πηγή: peoplegreece.com

 

Σχετικά άρθρα