Μακαρονάδα λεμονάτη με γαρίδες

Μακαρονάδα με γαρίδες: την έχετε συνηθίσει με κόκκινη σάλτσα. Παρακάτω θα βρείτε μια διαφορετική συνταγή, πιο καλοκαιρινή, πιο λεμονάτη! Δεν αρκεί παρά να τη δοκιμάσετε!

Υλικά

  • 250 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 600 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες (κρατάμε την ουρά)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • ¼ κ.γ. κόλιαντρο, σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
  • 100 γρ. baby σπανάκι
  • 100 γρ. παρμεζάνα ή κάποια καλή κεφαλογραβιέρα, ψιλοτριμμένη
  • 3 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ξύσμα λάιμ (ή λεμονιού), ψιλοκομμένο]
  • 1 κ.σ. χυμό λάιμ (ή λεμονιού)

Εκτέλεση

  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που δίνουν οι οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και τα κρατάμε ζεστά.
  • Παράλληλα, βάζουμε ένα τηγάνι μεγάλο και αρκετά βαθύ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Ρίχνουμε προσεκτικά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα 50 γρ. από το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίζουν να βγάζουν τα αρώματά τους.
  • Σοτάρουμε στο τηγάνι και τις γαρίδες για 1 λεπτό ή μέχρι να αρχίσουν να χάνουν τη διαφάνειά τους και να παίρνουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το κόλιαντρο, τον κουρκουμά και το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  • Αδειάζουμε προσεκτικά και τα ζυμαρικά στο τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το τυρί, το φρέσκο κόλιαντρο και το ξύσμα του λάιμ (ή του λεμονιού).
  • Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά, και σερβίρουμε με το χυμό του λάιμ (ή του λεμονιού), τον οποίο ρίχνουμε την τελευταία στιγμή.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: akispetretzikis.gr

Σχετικά άρθρα