Μεσημεριανός ύπνος: 5 «χρυσοί» κανόνες για… όνειρα γλυκά!

Μπορεί οι ρυθμοί της καθημερινότητας να είναι απίστευτα γρήγοροι και ο χρόνος να είναι πλέον κάτι παραπάνω από πολύτιμος, όμως ο μεσημεριανός ύπνος σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.

Περισσότερη συγκέντρωση, οξυδέρκεια, καλή διάθεση ακόμα και ενίσχυση του ανοσοποιητικού, καθώς και προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα είναι μερικές μόνο από τις ευεργετικές του επιδράσεις.

Για να κάνεις έναν καλό μεσημεριανό ύπνο υπάρχουν 5 βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις:

90 λεπτά φτάνουν

Μιάμιση ώρα είναι ο ιδανικός χρόνος για έναν καλό ύπνο. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί στον χρόνο αυτό όσοι κοιμούνται προλαβαίνουν να μπουν στην βαθιά φάση του ύπνου, κάτι που σημαίνει ότι έτσι ξεκουράζεσαι επαρκώς. Εάν ξεπεράσεις τη μισή ώρα, τότε τα αποτελέσματα στην ενέργεια και την αποδοτικότητά σου θα είναι τουλάχιστον αρνητικά.

Όχι γυμναστική

Εάν κι εφόσον θέλεις να ξεκουραστείς το μεσημέρι, τότε μην κάνεις κάποια μορφή άσκησης πριν. Κι αυτό γιατί με την άσκηση αυξάνει η ροή του αίματος στον οργανισμό, συνεπώς και οι παλμοί σου οπότε θα καθυστερήσεις πολύ να επανέλθεις σε κατάσταση ηρεμίας. Επίσης, ο εγκέφαλος εκκρίνει ορμόνες που σε κρατάνε σε υπερένταση.

Κράτα πρόγραμμα

Εφόσον αυτό είναι εφικτό, οι ειδικοί τονίζουν ότι θα είναι καλό να κρατάς σταθερό πρόγραμμα στις ώρες που κοιμάσαι το μεσημέρι. Με τον τρόπο αυτό ο οργανισμός σου προσαρμόζεται και τα οφέλη για την υγεία σου είναι μακροχρόνια.

Θέλει άνεση

Για να κοιμηθείς καλά το μεσημέρι προσπάθησε να έχεις φτιάξει μια άνετη… κατάσταση. Ξάπλωσε σωστά, έχε ησυχία και ηρέμησε για να απολαύσεις τον υπνάκο σου!

Εάν δεν νυστάζεις, μην κοιμάσαι

Μην ζορίζεις τον εαυτό σου να κοιμηθεί. Το σώμα σου «μιλάει» και σε ενημερώνει αν είναι τόσο κουρασμένο ή όχι. Άκουσέ το προσεκτικά και δεν θα χάσεις.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα