Πες “ΝΑΙ” στο σεξ και ζήσε την ηδονή που ονειρεύεσαι!

Πόσο απλούστερο ήταν το φλερτ τα προηγούμενα χρόνια; Το 2018, τα πάντα είναι πολύπλοκα και ως εκ τούτου, νέοι νόμοι έρχονται να καλύψουν το έλλειμμα των παλαιότερων, προκαλώντας, σε ορισμένες περιπτώσεις, «περίεργες» καταστάσεις.

Στην Αυστραλία, μία από τις πλέον ερωτικές χώρες, σύμφωνα και με διεθνή έρευνα, ψηφίστηκε ένας νόμος βάσει του οποίου όποιος θέλει να φλερτάρει και να κάνει σεξ με κάποιον άντρα ή γυναίκα, θα πρέπει να το εκδηλώσει «δυνατά και καθαρά» και όταν πάρει ως απάντηση ένα «λεκτικό ΝΑΙ», δηλαδή να ακουστεί και όχι με νεύμα, ή άλλου είδους συγκατάθεση, τότε θα αποκτά το δικαίωμα να προχωρήσει για τα… περαιτέρω!

Ο νόμος ψηφίστηκε στη Νέα Νότια Ουαλία, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Σίδνεϊ και αποτελεί ένα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης, η οποία έχει πάρει διαστάσεις σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη, ιδιαίτερα μετά το «κύμα» καταγγελιών από επωνύμους και μη.

Παράλληλα, οργανώνεται μία μεγάλη καμπάνια προκειμένου να μάθουν οι πολίτες πώς ακριβώς θα λένε το «ξεκάθαρο ΝΑΙ» και πώς θα το διαχωρίζουν αν είναι εκείνοι που κάνουν το καθοριστικό βήμα στη διαδικασία του φλερτ. Νεαρά κυρίως άτομα, έχουν αρχίσει να λαμβάνουν μηνύματα και να «εκπαιδεύονται» μέσω των social media, αλλά και «ζωντανά» σε κλαμπ, μπαρ, παμπ και πανεπιστήμια, σε όλους τους χώρους δηλαδή που το σεξουαλικό κίνητρο αυξάνεται.

Εκπρόσωπος του αρμόδιου υπουργείου, δήλωσε ότι «η επιλογή στο σεξ είναι υπόθεση και των δύο και δεν αφορά μόνο τον έναν». Το μήνυμα θα είναι «το όχι, σημαίνει όχι» και «η σιωπή δεν σημαίνει ναι», ώστε να γίνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, αν συναινούν και οι δύο στην επιλογή της ερωτικής πράξης. «Αν θέλεις να κάνεις σεξ, μπορείς να το ζητήσεις και αν θέλεις αυτό το σεξ, θα πρέπει να πεις ναι».

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα