Κακή στάση σώματος: Απλές συμβουλές για να την διορθώσεις!

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν κακή στάση σώματος, καθώς είναι σκυφτοί, με το κεφάλι κάτω και τους ώμους προς τα εμπρός. Η αιτία δεν είναι άλλη από τον χρόνο που περνάμε κοιτώντας οθόνες υπολογιστών, tablet και smartphones.

Με το πέρασμα πολλών ωρών στη συγκεκριμένη στάση, οι μύες και οι σύνδεσμοι του σώματος καταλήγουν να την υιοθετήσουν.

Αποτέλεσμα: Κακή στάση σώματος, η οποία μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις. Σύμφωνα με σχετικές μελέτες αυτή η στάση σώματος ενισχύει την κόπωση, την απαισιοδοξία, αλλά και τη μείωση των γνωστικών ικανοτήτων.

Όπως καταλαβαίνεις η στάση του σώματός σου είναι σημαντική. Πώς θα τη βελτιώσεις;

Διαρρύθμσε το γραφείο σου

Για να διορθώσεις τη στάση του σώματός σου, είναι απαραίτητες κάποιες σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή σου ρουτίνα. Με τη βελτίωση της διαμόρφωσης του γραφείου σου, για παράδειγμα, θα έχεις κάνει ήδη σημαντική πρόοδο. Βεβαιώσου ότι το πάνω μέρος της οθόνης βρίσκεται στο ίδιο ύψος με τα μάτια σου, η γωνία των βραχιόνων σου πρέπει να είναι περίπου ορθή και τα πόδια να είναι επίπεδα.

Δυνάμωσε τις ωμοπλάτες σου

Αν έχεις μια στρογγυλεμένη στάση και οι ώμοι σου πέφτουν προς τα εμπρός, οι ασκήσεις που ενισχύουν τους μυς μεταξύ των ωμοπλατών θα σε βοηθήσουν να στέκεσαι καλύτερα. Οποιοσδήποτε τύπος άσκησης έλξης λειτουργεί: απλά τράβηξε το βάρος προς το στήθος κρατώντας την πλάτη σου ευθεία. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις και λάστιχα αντίστασης, εφόσον θέλεις να εξασκηθείς στο σπίτι σου.

Ενίσχυσε τον κορμό σου

Ο κορμός σου μπορεί να δυναμώσει με «σανίδα» και κάποιες ασκήσεις με βάρη. Εφόσον ενεργοποιήσεις τους μυς αυτούς τότε θα διατηρήσεις καλύτερη στάση στο σώμα σου.

Κάνε ασκήσεις για τους γοφούς σου

Δυνατοί γοφοί και γλουτοί σημαίνουν, επίσης, καλή στάση σώματος. Για τους γοφούς μπορείς ξαπλώνοντας ανάσκελα στο πάτωμα, να λυγίσεις τα πόδια σου ανασηκώνοντας τους γοφούς σου ψηλά. Για τους γλουτούς τα ημικαθίσματα (squat) είναι μια πολύ καλή λύση.

Σήκω και περπάτα

Επίσης, για να ξεκουράζεις το σώμα σου καλό θα είναι να μην είσαι όλη τη μέρα καθισμένη στην καρέκλα του γραφείου σου. Οι ειδικοί συστήνουν να σηκώνεσαι ανά μια ώρα και να περπατάς, προσπαθώντας να μην καμπουριάζεις για να ανακουφίζεται η σπονδυλική σου στήλη.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Σχετικά άρθρα