Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Μετά τον δεύτερο μου γάμο η κόρη μου δεν μου μιλά. Τι να κάνω;
andras-megalis-ilikias-tilefonei

Ο 58χρονος Αλέξανδρος ρωτά

Μετά τον δεύτερο μου γάμο η κόρη μου δεν μου μιλά. Τι να κάνω;

Μετά από ένα δεύτερο γάμο, η κόρη μου δεν θέλει να μου μιλήσει και ούτε επιτρέπει να μιλήσω με τα εγγόνια μου.

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος, Μίρκα Πλέσσα:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Καθώς δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για τη σχέση με την κόρη σας και της κατάστασης, θα σας συμβούλευα αρχικά να προσπαθήσετε να μπείτε στη θέση της και να την κατανοήσετε για όσα τη δυσκολεύουν και την έχουν απομακρύνει από εσάς.

Στη συνέχεια σκεφτείτε και τη δική σας πλευρά και όσα θα θέλατε να της πείτε για να σας καταλάβει και εκείνη με τη σειρά της.

Πολλές φορές είναι δύσκολο να διακρίνουμε τι είναι αυτό ακριβώς που μας πληγώνει από τη συμπεριφορά των άλλων και στην επιφάνεια βγάζουμε πρώτα το θυμό μας.

Με διάθεση όμως να ακούσουμε τον άλλον αλλά και τον εαυτό μας μπορούμε να δούμε τι πραγματικά υπάρχει μέσα μας σχετικά με μια συγκεκριμένη κατάσταση και πώς μπορούμε να το επικοινωνήσουμε και στους κοντινούς μας.

Στην περίπτωση που δεν δέχεται να σας μιλήσει, μπορείτε να της γράψετε ένα γράμμα ή ένα email και αφού της μιλήστε από καρδιάς να της δηλώσετε την πρόθεσή σας να την ακούσετε και να ξανάρθετε κοντά.

Μίρκα Πλέσσα

Ψυχολόγος Msc και Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια

www.mirkaplessa.com

Δαιδάλου 16, Ηλιούπολη, Αθήνα

6977745989

Με εκτίμηση,

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X