Φλεβική ανεπάρκεια: Αντιμετώπισέ τη με φυσικό τρόπο!

Πάσχεις από φλεβική ανεπάρκεια; Δεν είσαι μόνη! Το ξερες ότι η φλεβική ανεπάρκεια είναι από τις πιο συχνές παθήσεις των γυναικών και μάλιστα σε ποσοστό 45-50%; Βραδινές κράμπες, πρήξιμο στα πόδια, αίσθηση κούρασης και μουδιάσματος είναι μερικά από τα συμπτώματα που κάνουν δύσκολη την καθημερινότητά σου… Πώς να αντιμετωπίσεις και να καταπραΰνεις όλες τις παραπάνω ενοχλήσεις; Με το κατάλληλο φλεβοτονικό χάπι, που φροντίζει να βελτιώνει την ποιότητα ζωής σου.

Τι είναι όμως η φλεβική ανεπάρκεια και πώς εμφανίζεται;

Ο όρος «φλεβική ανεπάρκεια» χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι οι φλέβες των ποδιών δεν λειτουργούν σωστά. Ποια είναι η λειτουργία των φλεβών: Χρησιμεύουν ώστε να μεταφέρουν το αίμα από τα κάτω άκρα στην καρδιά, με τη βοήθεια των φλεβικών βαλβίδων.
Οι φλεβικές βαλβίδες είναι αυτές που εξασφαλίζουν την ομαλή ροή του αίματος και εμποδίζουν την παλινδρόμησή του. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση αυτές να χαλαρώσουν. Τότε το αίμα συσσωρεύεται στις φλέβες των ποδιών, τα πόδια πρήζονται και δημιουργούνται κιρσοί.
Τα πόδια παρουσιάζουν συχνά οίδημα, κράμπες ενώ αισθάνεσαι αίσθημα κούρασης…

Η λύση της φύσης για τη φλεβική ανεπάρκεια

Για τη διάγνωση της φλεβικής ανεπάρκειας είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε κάποιον ειδικό αγγειοχειρουργό, ο οποίος θα κάνει εκτίμηση της κατάστασής σας και θα προτείνει την ανάλογη θεραπεία.

Το πιο πιθανό είναι σας χορηγηθούν φλεβοτονικά φάρμακα, που προστατεύουν τα πόδια σας από τα συμπτώματα της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας, όπως είναι τα βαριά πόδια, η κούραση, ο πόνος και η ένταση του βραδινού οιδήματος.

Μπορείς να επιλέξεις φλεβοτονικά φάρμακα τα οποία έχουν 3 φυτικά δραστικά συστατικά:

  • εκχύλισμα του φυτού Ruscus aculeatus
  • εσπεριδίνη, ουσία που περιέχεται στα εσπεριδοειδή
  • βιταμίνη C

kirsoi

Ruscus Aculeatus

Πρόκειται για φυσικό εκχύλισμα από τη ρίζα του φυτού ρούσκου (ή λαγομηλιάς), που προσφέρει τριχοειδική προστασία. Παράλληλα, χάρη στην αγγειοσυσταλτική του δράση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα άκρα, προστατεύοντάς σας από οιδήματα.

Εσπεριδίνη

Είναι η ουσία που περιέχεται στα εσπεριδοειδή. Ενισχύει την αντοχή των τριχοειδών αγγείων και ενδυναμώνει την τριχοειδική προστασία που προσφέρει το Ruscus aculeatus. Παράλληλα, προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα φαγούρας, αίσθησης κούρασης, οιδήματος κλπ!…

Βιταμίνη C

Είναι ένας πολύ σημαντικός αντιοξειδωτικός παράγοντας που θωρακίζει τον οργανισμό και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ελαστικότητας των τοιχωμάτων των φλεβών. Παράλληλα, μειώνει τις φλεγμονές, ενώ μαζί με την εσπεριδίνη, βοηθά στη μείωση της ευθραστότητας των αγγείων.

Με την πάροδο ενός μήνα θα δεις μεγάλη διαφορά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων σου και στη γενικότερη ποιότητα ζωής σου, χάρη στις ιδιότητες των παραπάνω φυτικών συστατικών!

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

 

Σχετικά άρθρα