Με θυμάται μόνο όταν θέλει σεξ. Μήπως με κοροϊδεύει;

Είμαι 1,5 χρόνο με ένα αγόρι.  Με το αγόρι αυτό περνάμε καλά, αλλά βλεπόμαστε που και που. Είμαι πολύ μπερδεμένη.  Δεν δίνει πολλή σημασία. Με θυμάται μόνο όταν είναι να κάνουμε σεξ.

Τι να κάνω; Τον θέλω. Μήπως να τον αφήσω;

Μου είχε πει ότι βαρέθηκε με όλες και μόνο με εμένα κάνει σεξ. Επίσης, είναι ξεκάθαρος πως θέλει να περνάει καλά και από την άλλη δεν θέλει να πηγαίνω με άλλον.

Επίσης τον βλέπω συνέχεια στο facebook και δεν στέλνει να δει τι κάνω. Μήπως με κοροϊδεύει;

Στο ερώτημα απαντά η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου:

Νιώθω μια μεγάλη αγωνία στο περιεχόμενο του μηνύματός σας.

Θα πρότεινα να κάνετε μια συζήτηση ήρεμη με τον ίδιο σχετικά με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας, όπου θα εκφράσετε το τι νιώθετε και θα του δώσετε και χώρο να ακουστεί και ο ίδιος.

Επιπλέον, θα ήταν σημαντικό να αναφέρω, πως πολλές φορές οι αγωνίες, οι σκέψεις, οι ανασφάλειες και οι αμφιβολίες που μπορεί να νιώθουμε «περνάνε» και τις αντιλαμβάνετε και ο άλλος και αυτό μπορεί να του δημιουργεί διάφορα  συναισθήματα όπως πίεση, αγωνία, βάρος και πολλές και διαφορετικές αντιδράσεις.

Πολλές φορές επίσης, όταν στεκόμαστε σε κάτι που μας ενοχλεί και δεν μας αρέσει, το ενισχύουμε με τη συμπεριφορά μας και τον τρόπο μας, ακόμη και χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Πολλές φορές οι δυσκολίες που βιώνουμε σε μια σχέση ή μια επαφή με κάποιον άνθρωπο, έχουν να κάνουν με δικά μας δύσκολα συναισθήματα που βγαίνουν μέσα στη σχέση και όταν δεν μπορούμε να το αναγνωρίσουμε και να τα διαχειριστούμε, ο τρόπος που έχουμε πολλές φορές οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Τέλος, θα σας πρότεινα με αφορμή αυτή την κατάσταση, να σκεφτείτε το ενδχόμενο να δείτε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας, γιατί συνήθως οι σκέψεις και τα συναισθήματα που βιώνουμε στη σχέση πρώτα ξεκινούν από εμάς και έπειτα ενισχύονται με τη συμπεριφορά του «άλλου».

Σας ευχαριστώ.

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
BSc Ψυχολόγος
MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολόγος
6983433267
[email protected]
www.aggelikikavallieratou.com

Σχετικά άρθρα