Μαγιάτικο με ιταλική σάλτσα πικάτα

Με την ποικιλία φιλέτων και φετών ψαριών που βρίσκουμε πλέον στην αγορά, μπορούμε να μαγειρέψουμε εύκολα, πρωτότυπα και νόστιμα ψαροφαγητά.

Υλικά

• 4 φέτες ή φιλέτα από μαγιάτικο ή άλλο ψάρι λευκόσαρκο της αρεσκείας μας, φρέσκα ή κτψ, περίπου
• 200 γρ. το καθένα
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα πικάτα

• 50 γρ. ελιές πράσινες, σε φέτες
• 50 γρ. κάππαρη, ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη χυμός λεμονιού (κατά βούληση)
• τα φύλλα από 1/3 μάτσο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
• 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
• 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
• 1 πεπεροντσίνo (ή άλλη μικρή πιπεριά τσίλι, φρέσκια ή ξερή) ολόκληρο
• 50 γρ. κρεμμύδι ξερό, πολύ ψιλοκομμένο
• 60 ml ελαιόλαδο
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Λαδώνουμε τα φιλέτα ή τις φέτες ψάρι και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα φιλέτα ή τις φέτες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν χωρίς να στεγνώσουν. Σάλτσα: Στο ίδιο σκεύος όπου ψήσαμε τα ψάρια ζεσταίνουμε το 1/3 του λαδιού και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, για 3-4 λεπτά, το σκόρδο, το πεπεροντσίνο και το κρεμμύδι. Αποσύρουμε και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά (και το υπόλοιπο λάδι). Σερβίρουμε τα ψάρια με την ιδιότυπη σάλτσα και συνοδεύουμε με βραστά αλμυρίκια.

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά άρθρα