Άλλο ένα αποτυχημένο ραντεβού. Φοβάμαι ότι δεν θα βρω ποτέ την ευτυχία…

Ήθελα και εγώ να σας πω τη δική μου ιστορία. Πριν από 1 μήνα γνώρισα έναν κύριο 43 χρονών στη βάφτιση του ανιψιού μου από προξενιό. Ποτέ δεν με πείραζε η διαφορά ηλικίας. Βασικά με είδε και έκανε τα πάντα, όπως έμαθα, για να με γνωρίσει και να μάθει το τηλέφωνο μου. Μόλις το βρήκε με πήρε μετά από 3 μέρες. Μου ζήτησε να με βγούμε και να με γνωρίσει από κοντά. Βγήκαμε 2 με 3 φορές. Την πρώτη φορά που βρήκαμε μου έδειξε πολύ ενδιαφέρον, την άλλη μέρα με πήρε τηλέφωνο ξανά. Ξανά βγήκαμε. Περάσαμε πολύ όμορφα… μετά όμως εξαφανίστηκε!

Ούτε ένα τηλέφωνο. Τον έπαιρνα συνέχεια εγώ, μέχρι που την τελευταία φορά του είπα το παράπονο μου: Ότι ενώ έκανε τα πάντα για να με γνωρίσει, ενώ ενοχλούσε κόσμο για να μάθει το τηλέφωνο μου, σταμάτησε να δείχνει ενδιαφέρον και τα περιμένει όλα από μένα.

Εκείνος μου είπε ότι δουλεύει πολύ και ξεχνάει. Του είπα: “Αν σε ενδιαφέρω και θέλεις κάτι όμορφο και σοβαρό μαζί μου έχεις το τηλέφωνο μου, εγώ εδώ είμαι και περιμένω από σένα να μου δείξεις το ενδιαφέρον σου. Δεν θέλω να ενοχλώ συνεχεία”. Δεν με ξαναπήρε ποτέ! Στεναχωρήθηκα πολύ επειδή πίστευα ότι λόγω της ηλικίας του θα ήταν ώριμος και σοβαρός και θα ήθελε να κάνει οικογένεια.

Νιώθω στη ζωή μου άτυχη και ότι δεν θα μπορέσω να βρω την ευτυχία.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Στο ερώτημα απαντά η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου:

Αντιλαμβάνομαι τον προβληματισμό και την ανησυχία σας. Αυτό που θα σας πρότεινα είναι να προσπαθήσετε να αποφύγετε τις αρνητικές σκέψεις που δημιουργούν ενοχές προς τον εαυτό σας. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε ούτε να αλλάξουμε τον τρόπο που έχουν οι άλλοι απέναντί μας. Μπορούμε μόνο να δουλέψουμε τον εαυτό μας.

Στην περίπτωση που μου περιγράφετε μπορεί για πολλούς δικούς του λόγους ο συγκεκριμένος κύριος να επέλεξε μια τέτοια απόσταση, όμως με το να νιώθετε άσχημα με αυτό δεν μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας, αλλά ούτε και να προχωρήσετε.

Επιπλέον, θα ήταν χρήσιμο να σας πω πως ο τρόπος μας απέναντι σε διάφορες καταστάσεις πολλές φορές επηρεάζει το πώς βλέπουμε τα πράγματα. Γι’ αυτό ίσως, η συγκεκριμένη γνωριμία θα ήταν μια καλή αφορμή να ψάξετε και να ανακαλύψετε τον εαυτό σας και τον δικό σας ρόλο μέσα σε μια σχέση.

Τέλος, τα λόγια σας πώς νιώθετε ότι δεν θα μπορέσετε να βρείτε την ευτυχία, αντιλαμβάνομαι ότι κρύβουν πολλά και δύσκολα συναισθήματα. Να θυμάστε πως ο μόνος που μπορούμε να αλλάξουμε είναι ο εαυτός μας και ανάλογα με το πώς είμαστε εμείς μέσα μας, θα βιώνουμε και τα γεγονότα.

Σας ευχαριστώ.

Αγγελική Καβαλλιεράτου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
BSc Ψυχολόγος
MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολόγος
6983433267
[email protected]
www.aggelikikavallieratou.com

Σχετικά άρθρα