Παντρεμένοι κι οι δυο: Δεν έχω όρεξη για τίποτα, θέλω μόνο να τη βλέπω…

Είμαι παντρεμένος με ένα παιδί. Τους τελευταίους 6 μήνες έχω παράλληλη σχέση με μια επίσης παντρεμένη. Όλα ξεκίνησαν όταν αρχίσαμε να ανταλλάσουμε μηνύματα και σιγά-σιγά αρχίσαμε να βλεπόμαστε κρυφά για λίγο.

Εγώ σε έναν γάμο άδειο με μια σύντροφο που αδιαφορεί για μένα και αυτή με έναν πολύ πιεστικό και ζηλιάρη άντρα που δεν την αφήνει λεπτό. Παρ’ όλες τις δυσκολίες καταφέραμε να είμαστε μαζί αν και βλεπόμαστε σπάνια. Την ερωτεύτηκα πολύ σε σημείο που να είναι το μόνο ενδιαφέρον πράγμα στη ζωή μου. Δεν έχω όρεξη να δουλέψω, να βγω με τους φίλους, να κοιτάξω την οικογένεια μου. Δεν έχω όρεξη για τίποτα, θέλω μόνο να επικοινωνώ και να είμαι μαζί της. Όλο μου το ενδιαφέρον είναι αυτή.

Εκείνη από την πλευρά της με θέλει και με αγαπάει πολύ, απ΄ότι δείχνει, αλλά φοβάται πάρα πολύ μην την καταλάβει ο άντρας της και έτσι βρισκόμαστε όλο πιο λίγο και πιο σπάνια. Δεν ξέρω τι να κάνω; Πώς να το διαχειριστώ; Πώς να φτιάξω την ψυχολογία μου και να είμαι εντάξει με τους δικούς μου και την οικογένειά μου. Όλος μου ο κόσμος είναι αυτή!

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Φρόσω Φωτεινάκη:

Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα καθηλωτικό, που δεν μπορεί να περιοριστεί ή να ελεγχθεί. Έχετε χτίσει μαζί με αυτή την γυναίκα μια αδιέξοδη, όπως την περιγράφετε, σχέση από την οποία δεν διαφαίνεται ξεκάθαρα από το μήνυμά σας το τι προσδοκάτε. Αν για παράδειγμα είναι μια εξωσυζυγική σχέση από την οποία παίρνετε ηδονή, επικοινωνία και έρωτα αλλά δεν επιθυμείτε να είναι η βασική σας σχέση, αναρωτιέμαι για ποιο λόγο πιέζεστε. Μια παράλληλη σχέση δεν μπορεί να έχει τον χώρο και τον χρόνο που έχουν οι βασικές, κεντρικές σχέσεις της ζωής μας.

Αν πάλι θέλετε να είναι η βασική σας σχέση, τότε μιλήστε στη γυναίκα αυτή, εκφράστε την επιθυμία σας και αν το επιθυμεί και εκείνη, ξεκινήστε μαζί κάτι αποκλειστικό με την πλήρη αφοσίωση και των δύο σας.

Στη ζωή δυστυχώς, ή ίσως και ευτυχώς, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Να είμαστε δηλαδή παντρεμένοι και παράλληλα ερωτευμένοι με κάποιον τρίτο και όλα να λειτουργούν “ρολόι”. Κάθε μας επιλογή, έχει το κέρδος και το κόστος της και εκτιμώ ότι χρειάζεται να ζυγίσετε προσεκτικά μέσα σας τι σημαίνει για εσάς αυτή η επιλογή, κατά πόσο πραγματικά φροντίζετε τον εαυτό σας με το να σκορπίζεστε συναισθηματικά σε πολλά πρόσωπα και να αποφασίσετε τελικά που θα επικεντρωθείτε μιας και τότε μόνο θα νιώσετε ανακούφιση και ισορροπία.

Φρόσω Φωτεινάκη
MBACP Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια
Τ: 211 1845239 Κ: 6981015684
http://efrosynifotinaki.gr
facebook.com/Φρόσω Φωτεινάκη Συμβουλευτική Ψυχολόγος MBACP

Σχετικά άρθρα