Περιττά κιλά στην εφηβεία: “Υπάρχει τρόπος να χάσω γρήγορα το περιττό βάρος”;

Είμαι 13 χρονών και ζυγίζω  75 κιλά. Θέλω να μου δώσετε μερικές συμβουλές, έτσι ώστε να χάσω τουλάχιστον 25 κιλά. Τον Αύγουστο θα ξεκινήσω ποδόσφαιρο και πρέπει να είμαι σε καλή φόρμα. Μπορείτε να μου δώσετε μερικές συμβουλές;

Στο ερώτημά σας απαντά η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι πολύ θετικό που επιθυμείς να ξεκινήσεις άσκηση και θες να είσαι δε φόρμα.Μπορείς όμως να φανταστείς πως θα νιώσει το σώμα σου αν του κόψεις 20-25 κιλά ; Τόσο απότομη απώλεια αφενός θα στερήσει από το σώμα σου θρεπτικά συστατικά και αφετέρου δεν θα μπορέσει ο εγκέφαλος σου να αντιληφθεί την αλλαγή. Αν το σώμα μας χρειάζεται 7000 λιγότερες θερμίδες για να χάσει ένα κιλό και στην φάση της ανάπτυξης που βρίσκεσαι χρειάζεσαι 3000 ποιοτικές θερμίδες ημερησίως καταλαβαίνεις πως σε 20-30 ημέρες αυτό δεν είναι δυνατόν.

Προσπάθησε να αναζητήσεις την βοήθεια ενός πτυχιούχου διαιτολόγου για να εκτιμήσει τις ανάγκες σου και να αξιολογήσει σωστά την σύσταση του σώματος σου και τις διατροφικές σου συνήθειες για να σε εκπαιδεύσει να τρέφεσαι σωστά αλλά και απολαυστικά και να πετύχεις μόνιμη απώλεια βάρους.

Απέργη Κυριακή

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

6987121394

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.kiriakiapergi.gr

www.thehealthlab.gr

 

Σχετικά άρθρα