Οι ταινίες της εβδομάδας

Αυτή την εβδομάδα η Ούμα Θέρμαν μπλέκει σε μια ληστεία με απρόβλεπτες συνέπειες & ο Σιλβέστερ Σταλόνε θέλει να δραπετεύσει από την πιο αδιαπέραστη φυλακή του κόσμου.

 

Μια Αμερικάνικη Ληστεία

Σκηνοθεσία: Μπαρτ Λέιτον
Πρωταγωνιστούν: Εβαν Πίτερς, Αν Ντάουντ, Μπάρι Κέογκαν, Μπλέικ Τζένερ, Ούντο Κίερ

Eπίσημο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Sundance 2018. Με επίκεντρο ένα απρόβλεπτο κι ατίθασο αγόρι, τον Γουόρεν (Εβαν Πίτερς) και τον επίδοξο καλλιτέχνη Σπένσερ (Μπάρι Κιόαν), δυο φίλους από το Λέξινγκτον, το μεσοαστικό προάστιο του Κεντάκι, το 20014, η ταινία παρακολουθεί το ντουέτο στη φοιτητική ζωή του, σε διαφορετικά πανεπιστήμια, καθώς οι ευθύνες της ενηλικίωσης αρχίζουν να τους βαραίνουν. Συνειδητοποιώντας ότι μπορεί ποτέ να μην γίνουν σημαντικοί στο μέλλον, διοργανώνουν τη ληστεία βιβλίων αξίας από τη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Σπένσερ, ανάμεσά τους ένα αντίτυπο του «Τα Πουλιά της Αμερικής» του Οντιμπόν, αξίας 10 εκ. δολαρίων.

 

Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές

Σκηνοθεσία: Τζέντι Ταρτακόφσκι
Με τις φωνές των: Ανταμ Σάντλερ, Αντι Σάμπεργκ, Σελένα Γκομέζ, Κέβιν Τζέιμς, Ντέιβιντ Σπέιντ, Στίβ Μπουσέμι / (στα ελληνικά ) Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

H αγαπημένη οικογένεια του «Hotel Transylvania» πάει ταξίδι με ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για τέρατα. Ετσι ο Ντρακ θα κάνει κι αυτός μια φορά διακοπές, αντί να φροντίζει τις διακοπές όλων των άλλων στο ξενοδοχείο. Ολοι περνούν υπέροχα παίρνοντας μέρος στις δραστηριότητες που προσφέρονται στο πλοίο, όπως βόλεϊ για τέρατα, εξωτικές εξορμήσεις και φεγγαρο-θεραπεία. Οι ονειρεμένες διακοπές όμως μετατρέπονται σε εφιάλτη όταν η Μέιβις αντιλαμβάνεται πως ο Ντρακ έχει ερωτευτεί τη μυστηριώδη καπετάνιο, την Ερικα, η οποία κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό που θα μπορούσε να καταστρέψει όλα, μα όλα τα τέρατα.

SOS Έρχονται οι Βρετανοί

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Χάσλαμ
Πρωταγωνιστούν: Αλις Ιβ, Πάρκερ Πόουζι, Ούμα Θέρμαν, Τιμ Ροθ, Σοφία Βεργκάρα

https://youtu.be/NpZokwOwWQc

Ένα εκκεντρικό ζευγάρι βρετανών, που είναι δεξιοτέχνες στην απάτη, προσπαθώντας να ξεφύγουν από έναν γκάγκστερ που τους καταδιώκει ταξιδεύουν στο Los Angeles και επιχειρούν να κλέψουν μεγάλης αξίας κοσμήματα με απρόβλεπτες συνέπειες και ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

 

Ουρανοξύστης

Σκηνοθεσία: Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ
Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζόνσον, Νιβ Κάμπελ, Τσιν Χαν

Μια καταιγιστική περιπέτεια με τον Dwayne The Rock Johnson. Ο πρώην πράκτορας του FBI, Γουίλ Σόγιερ ζει στον ψηλότερο και πιο ασφαλή ουρανοξύστη του Χονγκ Κονγκ μαζί με την οικογένειά του. Ο ουρανοξύστης, γνωστός και ως το «Μαργαριτάρι» στεγάζει ολόκληρες κοινωνίες και παρά τις προειδοποιήσεις του Σόγιερ, που είναι ο υπεύθυνος ασφαλείας του κτιρίου, τα αφεντικά του επιμένουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να σημειωθεί ποτέ το οποιοδήποτε ατύχημα. Όταν τρομοκράτες θα επιτεθούν όμως στο κτίριο, ο Σόγιερ θα κάνει τα πάντα για να σώσει την οικογένειά του και να αποδείξει πως δεν βρίσκεται πίσω από την… επίθεση.

 

Αμπρακατάμπρα

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Μπέργκερ
Πρωταγωνιστούν: Μαριμπέλ Βερντού, Αντόνιο ντε λα Τόρε, Πρισίλα Ντελγκάδο

Η Κάρμεν ζει στα προάστια της Μαδρίτης με τον σύζυγο της, Κάρλος. Εκείνη είναι μια συνηθισμένη νοικοκυρά, αφοσιωμένη στην οικογένεια της. Εκείνος είναι ένας εργάτης οικοδομών και οπαδός του ποδοσφαίρου που ζει και αναπνέει για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μια μέρα, όμως, η ρουτίνα θα σπάσει για πάντα. Στη δεξίωση του γάμου του ξαδέλφου της Κάρμεν, Πέπε, ένας ερασιτέχνης υπνωτιστής, κάνει επίδειξη στο κοινό. Ζητά έναν εθελοντή και ο επιφυλακτικός Κάρλος αποδέχεται την πρόσκληση του.

Βάλε τη Γιαγιά στο Ψυγείο

Σκηνοθεσία: Τζιανκάρλο Φοντάνα, Τζουζέπε Τ. Στάζι
Πρωταγωνιστούν: Φάμπιο Ντε Λουίτζι, Μίριαμ Λεόνε, Λουτσία Οκόνε, Μαρίνα Ρόκο, Φραντσέσκο Ντι Λέβα, Σούζι Λάουντε, Κάρλο Ντε Ρουτζιέρι, Μαουρίτσιο, Λομπάρντι, Ερος Πάνι, Μπάρμπαρα Μπουσέ

Είναι αποδεκτό να κλέβουμε το κράτος όταν νιώθουμε ότι μας κλέβει κι εκείνο; Αυτό είναι το δίλημμα που αντιμετωπίζει η Κλαούντια, μια νεαρή συντηρήτρια αρχαιοτήτων που καταφέρνει να τα βγάζει πέρα χάρη στη σύνταξη της γιαγιάς της, καθώς η αρμόδια δημόσια υπηρεσία καθυστερεί να την πληρώσει. Όταν η γιαγιά της ξαφνικά εγκαταλείπει τον μάταιο τούτο κόσμο, η χρεοκοπία της χτυπάει την πόρτα, οπότε η Κλαούντια, με τη βοήθεια του προσωπικού της, «παγώνει» τη γιαγιά προκειμένου να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή της, μέχρις ότου το κράτος τής καταβάλει αυτά που της οφείλει. Όταν η λύση για όλα τα προβλήματα της Κλαούντια αρχίζει να αχνοφαίνεται, ο Σιμόνε Ρέτσια, ο πιο άφθαρτος – και ίσως λίγο αδέξιος – αξιωματικός της αστυνομίας οικονομικού εγκλήματος, την ερωτεύεται παράφορα. Κάπου ανάμεσα σε έξυπνες παρανοήσεις, μεταμφιέσεις και παρεξηγήσεις, η ιδιαίτερη απάτη της Κλαούντια θα αρχίσει να «λιώνει» κάθε λεπτό που περνάει σαν μια γιαγιά που ξεπαγώνει στον ήλιο!

 

Κηδεία Είναι Θα Περάσει

Σκηνοθεσία:Αλβαρο Ντίαθ Λορένθο
Πρωταγωνιστούν: Ρόσι ντε Πάλμα, Χορδί Σάντσεθ, Αντρές Βελενκόσο, Εδουάρδο Καζανόβα, Μέγκαν Μοντανέρ, Σίλβια Αλόνσο

Η ζωή ενός συντηρητικού, παραδοσιακού ανδρός αναποδογυρίζει όταν η σύζυγος του πεθαίνει σε ατύχημα και πρέπει να μεταφέρει τις στάχτες της στο Καντίθ, ξεκινώντας έτσι ένα road trip έχοντας στο πλευρό του τον gay γιο του, με τον οποίο δεν έχει μιλήσει εδώ και δυο χρόνια, από τότε που του εκμυστηρεύτηκε τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, τον αρραβωνιαστικό του, έναν Βάσκο με Σενεγαλέζικες ρίζες, τη μεγαλύτερη κόρη του και τον άνδρα της, έναν Καταλανό που συνηθίζει να μην πληρώνει ποτέ και τίποτα, και την μικρότερη κόρη του με το νέο της φίλο, έναν επαναστάτη, αριστερό hippie. Όλοι μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι που θα τους αλλάξει τις ζωές, θα τους ανοίξει τα μάτια και μαζί τις καρδιές. Έχοντας σημειώσει μεγάλη επιτυχία στο ισπανικό box office, στην παραγωγή της ταινίας «Senor, Dame Paciencia» συναντούμε την ομάδα των «La Isla Minima» και «El Cuerpo».

 

Σχέδιο Απόδρασης 2: Aδης

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σ. Μίλερ
Πρωταγωνιστούν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντέιβ Μπαουτίστα, Χουάνγκ Ξιαομίνγκ, Τζέσε Μέτκαλφ
https://youtu.be/9gI7yqtcPzc
Η συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του 2014 «Escape Plan». Ο Ρέι Μπρέσλιν είναι αρχηγός μίας επίλεκτης ομάδας ειδικών ασφαλείας που εκπαιδεύεται στην τέχνη της δραπέτευσης από τις πιο αδιαπέραστες φυλακές του κόσμου. Όταν ο πιο αξιόπιστος πράκτοράς του, Σου Ρεν, πέφτει θύμα απαγωγής και εξαφανίζεται μέσα στην πιο περίτεχνη φυλακή που κατασκευάστηκε ποτέ, ο Ρέι πρέπει να κάνει τα πάντα για να τον εντοπίσει!

 

Ξένος Ανταποκριτής

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Πρωταγωνιστούν: Τζόελ ΜακΚρέα, Λαρέιν Ντέι, Χέρμπερτ Μάρσαλ, Τζορτζ Σάντερς
https://youtu.be/Ck2qelxsLmg

Ο δημοσιογράφος Τζόνι Τζόουνς στέλνεται στην Ευρώπη για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες ενός σημαντικού «Οργανισμού για την Ειρήνη Στην Ευρώπη» που συνεργάζεται με έναν Ειρηνιστή Ολλανδό πολιτικό. Επικεφαλής αυτού του Οργανισμού είναι ο Στίβεν Φίσερ, που είναι στην πραγματικότητα πράκτορας των εχθρών και ο οποίος προσπαθεί να εξοντώσει τον Ολλανδό. Ο Τζόνι Τζόουνς, όμως, αντιλαμβάνεται την συνωμοσία και καταδιώκει τον Στίβεν Φίσερ σκοπεύοντας να πετύχει μία μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία και παράλληλα να κερδίσει την κόρη του κατασκόπου, που είναι αγνή στην ψυχή και πατριώτισσα.

 

Πηγή: elculture.gr

Σχετικά άρθρα