Νερό πισίνας: Δεν φαντάζεστε τι ασθένειες μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά σας!

Το ξέρατε ότι το νερό της πισίνας μπορεί να είναι υπεύθυνο για γαστρεντερίτιδες, ωτίτιδες και δερματικές μολύνσεις;  Και δεν χρειάζεται καν να είναι… πενταβρώμικο το νερό για να τα προκαλέσει όλα αυτά… Μπορεί να φαίνεται πεντακάθαρο και λαμπερό αλλά να… φιλοξενεί μέσα του σωρεία βακτηρίων και ιών! Γι’ αυτό κάθε φορά που σκέφτεστε να βουτήξετε εσείς ή τα παιδιά σας σε κάποια πισίνα, πρέπει να είστε πολύ σχολαστικοί με του;ς κανόνες ασφαλείας και τον έλεγχο της ορθής συντήρησης της πισίνας…

Οι πιο συχνές μολύνσεις

Οι πιο συχνές μολύνσεις που μπορούν να μεταδοθούν μέσω των νερών της πισίνας είναι οι ακόλουθες: επιπεφυκίτιδα, δερματίτιδες, γαστρεντερίτιδα, ωτίτιδα, ακόμα και ηπατίτιδα! Άλλωστε οι λουόμενοι μπορούν να αποβάλλουν μέσα στην πισίνα πλήθος παθογενών και επικίνδυνων μικροοργανισμών: ιδρώτα, ούρα, τρίχες, ακόμα και υπολείμματα κοπράνων…

Το μυστικό βρίσκεται στη σωστή συντήρηση της πισίνας

Δεν χρειάζεστε να πανικοβάλλεστε! Μια καλά συντηρημένη πισίνα, που τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής, είναι εγγυημένα ασφαλής για σας και τα παιδιά σας! Αν επιλέξετε ξενοδοχεία που έχουν πισίνα, καλό είναι να ελέγξετε αν τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, καλύτερα να μην αφήσετε τα παιδιά σας να βουτήξουν… Για να αποφεύγετε όμως τέτοιους πειρασμούς, καλύτερα να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο χωρίς πισίνα!

Κανόνες που πρέπει να τηρείτε πριν το μπάνιο στην πισίνα!

Για την ασφάλεια όλων, τη δική σας αλλά και των υπολοίπων λουόμενων, πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες πριν το μπάνιο στην πισίνα:

  • Να κάνετε ντους πριν πέσετε στην πισίνα
  • Δεν κάνετε ποτέ μπάνιο στην πισίνα φαγωμένοι
  • Αν το παιδί σας είναι άρρωστο, προτείνετέ του μια άλλη δραστηριότητα. Μην το αφήσετε να βουτήξει στην πισίνα, ώστε να μη μεταδώσει μικρόβια στους υπόλοιπους αλλά και να μη χειροτερεύσει η κατάστασή του.
  • Φροντίστε να έχουν πάει τα παιδιά για… πιπί προτού μπουν στην πισίνα και μην τα ενθαρρύνετε να κάνουν μέσα!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από mamanpourlavie.com

 

 

Σχετικά άρθρα