Στις 27 Ιουλίου θα συνεδριάσει το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος

Στις 27 Ιουλίου θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να εξετάσει την έκθεση του άρθρου 4 για την ελληνική οικονομία, στην οποία θα εμπεριέχεται και η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα από την Ουάσιγκτον ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, ο οποίος αποσαφήνισε πως μετά τη συζήτηση της έκθεσης στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα ακολουθήσει λίγες ημέρες αργότερα η δημοσίευσή της και ως εκ τούτου και η δημοσίευση της πολυαναμενόμενης ανάλυσης βιωσιμότητας του χρέους που θα εμπεριέχεται σε αυτή.

Για την μεταμνημονιακή επιτήρηση του ΔΝΤ στην Ελλάδα ο Ράις ήταν πολύ συγκριμένος. Όπως είπε, το ΔΝΤ θα συνεχίσει να έχει παρουσία στην Ελλάδα και μετά τις 20 Αυγούστου παρόμοια με την παρουσία του σε άλλες χώρες που είχαν πρόγραμμα με το Ταμείο.

Εξήγησε ωστόσο πως δεδομένου ότι υπάρχει ήδη στενή συνεργασία με τους Ευρωπαίους, δικαιολογείται στην πράξη το ΔΝΤ να συνδυάζει τις μελλοντικές αποστολές του στην Ελλάδα με τους Ευρωπαίους.

«Για εμάς είναι μια φυσιολογική διαδικασία να έχουμε μια μεταπρογραμματική παρακολούθηση (post programme monitoring) και θα τη διενεργούμε σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους», τόνισε σχετικά και πρόσθεσε πως συνήθως ο έλεγχος αυτός γίνεται με δύο εκθέσεις το χρόνο και επισκέψεις αξιολόγησης.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα