Τα… πέναλτι βλάπτουν σοβαρά την καρδιά!

Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι κυρίως ανδρική υπόθεση, όμως με αφορμή τον αποψινό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα πέναλτι βλάπτουν.

Ειδικότερα, ύστερα από σχετικές έρευνες που έγιναν, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εφόσον κάποιος που έχει ήδη καρδιολογικά προβλήματα καθίσει να παρακολουθήσει τη διαδικασία των πέναλτι, τότε θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια του τη ζωή!

Είναι πολύ πιθανό το άγχος, το στρες και η ένταση που προκαλείται να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα με την πρόκληση καρδιαγγειακών επεισοδίων

Όμως, δεν είναι μόνο το άγχος παράγοντας που μπορεί προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στους καρδιοπαθείς. Η διατροφή που συνήθως κάνουμε παρακολουθώντας τους αγώνες στην τηλεόραση, συνοδευόμενη από πιθανή κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και το κάπνισμα μπορεί να έχουν εξίσου μοιραία αποτελέσματα.

Σαν μέσο πρόληψης, οι ειδικοί προτείνουν μετρημένη κατανάλωση αλκοόλ και φαγητού, αλλά και λιγότερο κάπνισμα. Εάν πάλι κάποιος αντιμετωπίζει καρδιαγγειακά ζητήματα, καλό θα είναι να πάρει εάν αγχολυτικό χάπι προτού παρακολουθήσει τον αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας που είναι ο μόνος αρμόδιος να μας κατευθύνει σωστά.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Σχετικά άρθρα