Το όραμα για βιώσιμες και ενεργειακά αποδοτικές «Έξυπνες» Πόλεις

Η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στηδιαχείριση ενέργειας, παρουσιάζει την πρότασή της για τις Έξυπνες Πόλεις του μέλλοντος, θέλοντας να επικοινωνήσει το όραμά της για την ανάπτυξη και τη δημιουργία βιώσιμων, ενεργειακά αποδοτικών πόλεων με προηγμένες και τεχνολογικά άρτιες υποδομές.

Σύμφωνα με μελέτες της Ε.Ε., μέχρι το 2050 το 70%του παγκόσμιου πληθυσμού θα κατοικεί στις πόλεις, ενώ το 90% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα προέρχεται επίσης από αυτές. Πρόκειται για μία τεράστια πρόκληση, καθώς τόσο οι υπάρχουσες όσο και οι νέες πόλεις που θα δημιουργηθούν θα πρέπει να διακρίνονται από τα χαρακτηριστικά της βιωσιμότητας, της ενεργειακής αποδοτικότητας αλλά και της αρτιότητας των υποδομών, ώστε να προσφέρουν ένα ιδανικό περιβάλλον διαβίωσης για τους κατοίκους τους. Στην παραπάνω πρόκληση, η Schneider Εlectric είναι έτοιμη και πρόθυμη να ανταποκριθεί, παρουσιάζοντας τις προτάσεις της για τις Έξυπνες Πόλεις του μέλλοντος.

Βασιζόμενη στην τεχνογνωσία και την πλούσια δραστηριότητά της στον τομέα της ενέργειας καθώς και των υποδομών, η Schneider Electric προτείνει λύσεις για αποδοτικές πόλεις.

Άξονές της στην υλοποίηση του στόχου αυτού είναι οι αξίες και τα στοιχεία υπεροχής της που συνοψίζονται στα παρακάτω:

• Ενσωμάτωση της τεχνογνωσίας και των ικανοτήτων της Schneider Electric για αυξημένη αποδοτικότητα μέσω διαλειτουργικών προϊόντων, συστημάτων και υπηρεσιών.

• Καινοτομία για ένα αειφόρο μέλλον με νέα επιχειρησιακά και οικονομικά μοντέλα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μελλοντικών πόλεων.

• Συνεργασία με τους παγκόσμιους και τοπικούς φορείς και συμμετέχοντες, ώστε το να υλοποιηθεί το όραμα των έξυπνων πόλεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι λύσεις της Schneider Electric για τις έξυπνες πόλεις εστιάζουν:

• Στην “έξυπνη

Σχετικά άρθρα