Τι αποκαλύπτει ο Ερντογάν για τη συνάντησή του με τον Τσίπρα

Στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά το ταξίδι της επιστροφής του από τις Βρυξέλλες στην Άγκυρα, σημειώνοντας πως έγινε σε καλή ατμόσφαιρα.

«Ο Τσίπρας ενεργεί με καλή πίστη και υπάρχει η διάθεση να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να καλύψουμε την απόσταση», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με τη Χουριέτ και συνέχισε: «Μιλήσαμε ακόμη και για τις στρατιωτικές σχέσεις, αλλά και για τις επενδύσεις Τούρκων στην Ελλάδα».

Στη συνάντηση τέθηκαν επίσης και τα ζητήματα των 8 Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα, αλλά και των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη από τις αρχές Μαρτίου.

«Εξήγησα στον Τσίπρα το θέμα της έκδοσης των 8 που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα. Γνωρίζει την απόφασή μας να καταπολεμήσουμε τους γκιουλενιστές», είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός στέκεται στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών «που παραβίασαν τα σύνορα», ενώ πρόσθεσε πως συμφώνησαν να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν με καλή πρόθεση τα δύο αυτά θέματα.

Τσίπρας και Ερντογάν συζήτησαν ακόμη, σύμφωνα πάντα με τον Τούρκο πρόεδρο, για την αποκατάσταση του Φετιχέ Τζαμί στην Αθήνα, αλλά και για τη Δυτική Θράκη. «Του έθεσα το ζήτημα του μουφτή, ελπίζω ότι ο μουφτής θα εκλέγεται. Μου είπε ότι θα προχωρήσουμε σε ένα νέο σύστημα», είπε ο Ερντογάν.

 

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα