Νέα δεδομένα στην έρευνα κατά Γάλλου πρώην υπουργού

Ένας μάρτυρας-κλειδί στην έρευνα κατά του πρώην υπουργού Προϋπολογισμού της Γαλλίας, Ζερόμ Καουζάκ, συνελήφθη από τις ελβετικές αρχές, όπως επιβεβαίωσε το γραφείο του ελβετού εισαγγελέα.

Η ελβετική εφημερίδα Tribune de Geneve έγραψε ότι ο Πιέρ Κονταμέν-Ζερμπιέ συνελήφθη λίγο μετά την επιστροφή του από τη Γαλλία, όπου κατέθεσε ως μάρτυρας ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση φοροδιαφυγής εις βάρος του Καουζάκ.

Ερωτηθείσα αν το γραφείο του ελβετού εισαγγελέα μπορεί να επιβεβαιώσει τη σύλληψη, εκπρόσωπός του απάντησε ότι οι ελβετικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα για ποινική έρευνα κατά του Κονταμέν-Ζερμπιέ για διοχέτευση επ΄αμοιβή εμπορικών πληροφοριών.

“Το άτομο (αυτό) συνελήφθη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος.

Ο Κονταμέν-Ζερμπιέ, πρώην υπάλληλος σε τραπεζικό όμιλο, που εδρεύει στη Γενεύη, δήλωσε ότι διαθέτει λίστα με τα ονόματα γάλλων πολιτικών που διαθέτουν αδήλωτες καταθέσεις σε μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Ο Reyl & Cie έχει επανειλημμένως διαψεύσει τους ισχυρισμούς του.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αγωγή κατά του Κονταμέν-Ζερμπιέ στις 17 Ιουνίου κατηγορώντας τον για κλοπή, νόθευση εγγράφων και παράβαση εμπορικού και επαγγελματικού απορρήτου και πρόσθεσε ότι παρέδωσε στην ελβετική εισαγγελία όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

Ο Καουζάκ παραιτήθηκε από την θέση του ως υπουργού Προϋπολογισμού της Γαλλίας τον Μάρτιο, όταν ξεκίνησε εις βάρος του έρευνα για φοροδιαφυγή και παραδέχτηκε ότι διατηρεί λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού με καταθέσεις περίπου 600.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα