Πανηγυρισμοί στην πΓΔΜ για την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ

Εορταστικές εκδηλώσεις στήθηκαν το Σάββατο σε 15 πόλεις της πΓΔΜ, με αφορμή την πρόσκληση που έλαβε η χώρα για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με το ΝΑΤΟ.

Με σύνθημα «προχωράμε μπροστά, η πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», χιλιάδες πολίτες της χώρας διασκέδασαν σε μουσικές εκδηλώσεις, όπου εμφανίστηκαν διάσημοι καλλιτέχνες της γείτονος.

Ο Ζόραν Ζάεφ συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στην πόλη Βίτολα και μοιράστηκε στιγμές στα social media, εκφράζοντας τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για την «ιστορική επιτυχία».

«Οι σημερινές συναυλίες είναι μια πρόσκληση για ενότητα, παρά τις πολιτικές μας διαφορές, ενόψει της υλοποίησης των στόχων μας, την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», έγραψε σε μια ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο Facebook,έχοντας την προσοχή του στραμμένη στο δημοψήφισμα για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών.

https://www.facebook.com/zaevzoran/videos/10156713529777932/?t=2

«Αυτό που πέτυχε η “Μακεδονία” σε ένα χρόνο είναι επιτυχία όλων μας. Έχουμε λόγους να πανηγυρίζουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας», τόνισε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ σε δήλωσή του, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης και έστειλε μήνυμα στους πολίτες:

«Σήμερα αυτά που μας χωρίζουν δεν είναι τόσο δυνατά όσο αυτά που μας ενώνουν. Και αυτά είναι η ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και η πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Αυτές είναι οι δυνάμεις που θα μας ανοίξουν το δρόμο για το μέλλον».

 

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα