Μουντιάλ 2018: Νικήτρια η Γαλλία – Επικράτησε με 4-2 της Κροατίας!

Η Γαλλία είναι η μεγάλη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, μετά τη νίκη επί της Κροατίας με 4-2.


Η Γαλλία. 20 χρόνια μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ στο τουρνουά που διοργάνωσε η ίδια, κατάφερε και πάλι να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018. Οι «μπλε» διέλυσαν 4-2 την Κροατία στον τελικό και πανάξια έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου, για δεύτερη φορά στην ιστορία τους. Απέναντι στη μαχητική «Hrvatska», που είχε μείνει όμως από δυνάμεις μετά από τις τρεις συνεχόμενες προκρίσεις στη διαδικασία της παράτασης, η Γαλλία είχε την ποιότητα, την ενέργεια και τη συγκέντρωση για να φτάσει στον στόχο. Αντίθετα, η Κροατία έμεινε στο γεγονός ότι κατάφερε να φτάσει στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της και να πάρει τη δεύτερη θέση, που είναι η καλύτερη που έχει πάρει ποτέ καθώς το 1998 στα γήπεδα της Γαλλίας είχε αναδειχθεί 3η στον κόσμο.

????????⚽???? 19 años, campeón del mundo anotando un gol en la final. Nada mal. #mbappe #worldcup #mundial #rusia2018 #france

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marca de Gol ???? (@marcadegol) στις


Στον τελικό της Μόσχας, η Γαλλία ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι αφού μόλις στο 18’ με αυτογκόλ του Μάντζουκιτς μπήκε μπροστά στο σκορ. Η σκληροτράχηλη Κροατία, απάντησε στο 28’ με τρομερό γκολ του Ιβάν Πέρισιτς αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Στο 39’ η Γαλλία κέρδισε πέναλτι, ο Γκριζμάν εκτέλεσε εύστοχα κι έβαλε την ομάδα του ξανά μπροστά στο σκορ. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Γαλλία έδειξε πως δεν θα άφηνε με τίποτα το τρόπαιο να χαθεί. Στο 59’ ο Πογκμπά με εξαιρετικό σουτ έκανε το 3-1 ενώ στο 65’ ο σούπερ σταρ αυτού του τουρνουά, Κιλιάν Εμπαμπέ έκανε το 4-1 κι ο τελικός έδειξε να τελειώνει οριστικά.

Με την κατάκτηση του τροπαίου, η Γαλλία έκανε μια σειρά από ρεκόρ που θα περάσουν στην ιστορία. Η Γαλλία έγινε η πρώτη ομάδα από το 1998 και το δικό της 3-0 επί της Βραζιλίας που σκόραρε τρία ή και περισσότερα τέρματα σε έναν τελικό, ενώ το 4-2 σηματοδότησε τον δεύτερο τελικό με τα περισσότερα τέρματα (έξι) στην ιστορία μετά τα επτά γκολ στον τελικό του 1958. Παράλληλα, η Γαλλία έγινε η δεύτερη ομάδα με τα περισσότερα γκολ σε έναν τελικό, μετά τη Βραζιλία του 1958 που είχε πετύχει πέντε τέρματα.
Ο Κιλιάν Εμπαμπέ από την πλευρά του, έγινε ο πρώτος teenager που σκοράρει σε τελικό μετά τον Πελέ το 1958, ενώ ο Μάριο Μάντζουκιτς της Κροατίας ο δεύτερος παίκτης που πετυχαίνει γκολ και αυτογκόλ στον ίδιο αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τον Έρνι Μπραντς το 1978. Επίσης, οι Γάλλοι έγιναν η έκτη χώρα που παίρνει περισσότερα από ένα Παγκόσμια Κύπελλα. Οι άλλες πέντε είναι οι Βραζιλία (5), Γερμανία (4), Ιταλία (4), Αργεντινή (2) και Ουρουγουάη (2). Τέλος, ο Ράφα Βαράν της Ρεάλ Μαδρίτης, έγινε ο ενδέκατος πάικτης που κερδίζει Παγκόσμιο Κύπελλο και Champions League την ίδια χρονιά.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα