Το θερμόμετρο στο… κόκκινο

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Καλές είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Αττική με τον υδράργυρο να “σκαρφαλώνει ” στους 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 33 βαθμούς ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ανάλογες θα είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν και την Τρίτη. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες κυρίως σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Σχετικά άρθρα