Πρωτότυπες καλοκαιρινές κατασκευές με βότσαλα!

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και σίγουρα έχεις κάνει ήδη τα πρώτα σου μπάνια. Αν δεν είσαι ήδη κάπου διακοπές, σίγουρα δεν αργείς να πας! Κι επειδή στις καλοκαιρινές διακοπές  σίγουρα θα έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο, είναι ευκαιρία να τον εκμεταλλευτείς δημιουργικά, με πρωτότυπες κατασκευές!

Ειδικά αν είσαι κάπου που δεν έχεις πολλή παρέα, έχεις σίγουρα πολύ χρόνο να… σκοτώσεις και είναι καλό να βρεις τρόπους να περάσεις καλά!

Ποια είναι τα υλικά σου για το καλοκαίρι; Βότσαλα και κοχύλια! 

Τι μπορείς να φτιάξεις με τα βότσαλα και τα κοχύλια; Πολύ όμορφες κατασκευές! Είτε για να στολίσεις το σπίτι, το δωμάτιό σου ή τον κήπο του σπιτιού ή του εξωχικού σου είτε για να κάνεις δώρο σε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα που μπορεί να γιορτάζουν αυτό το διάστημα!

Δες παρακάτω τις κατασκευές που εμείς ξεχωρίσαμε, ετοίμασε τα υλικά σου και… καλή επιτυχία!

Μηνύματα πάνω στα βότσαλα!

Κλασικό και αρκετά εύκολο! Μπορείς να το κάνεις σε οποιοδήποτε βότσαλο θες αλλά είναι καλό να έχεις ένα μεγαλούτσικο και αρκετά λείο! Μπορείς να το χρωματίσεις με νερομπογιές και στη συνέχεια να γράψεις πάνω το μήνυμα που θες: μήνυμα αγάπης, φιλίας, ένα αστείο… Μπορείς να γράψεις πάνω είτε με νερομπογιές ή τέμπερες (και λεπτό πινελάκι) είτε με κάποιο ανεξίτηλο μαρκαδοράκι! Αν πάλι έχεις πολλά διαθέσιμα υλικά κατασκευών στο σπίτι σου, να ξέρεις ότι υπάρχει “μαρκαδοράκι” – τέμπερα, σε διάφορα χρώματα,  που… γράφει πάνω σε όλα τα υλικά και είναι φοβερό… γκατζετάκι, που κοστίζει βέβαια αρκετά αλλά κρατάει πολύ!

Μια ζωγραφιά πάνω στο βότσαλο

Εξαρτάται πόσο καλός είσαι στη ζωγραφική αλλά και πόσο εύκολο σου είναι να ζωγραφίζεις πάνω σε ένα βότσαλο. Πάντως δεν είναι εύκολο και σίγουρα δεν θα πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα με την πρώτη! Μπορείς όμως να ξεκινήσεις με κάτι απλό: μια καρδούλα, ένα λουλουδάκι, ένα γεωμετρικό σχέδιο με πολλά χρώματα… Και αν πιστεύεις ότι το έχεις, να προχωρήσεις σε κάτι πιο προχωρημένο!

Ένα… επιτραπέζιο παιχνίδι με βότσαλα!

Χώρισε τα βότσαλά σου σε δυο ομάδες και ζωγράφισε  δυο διαφορετικά σχέδια 4 φορές (ποτέ δε θα ναι το ίδιο!) για να παίξεις τρίλιζα!

Η ακόμα μπορείς με μικρότερα βότσαλα, κάπως αρκετά παρόμοια, να φτιάξεις ένα ντόμινο!

 Μια ολόκληρη κατασκευή με τα βότσαλα

Χρειάζεσαι μια καλή κόλλα, φαντασία και διάφορα άλλα υλικά! Τέλεια ιδέα για διακόσμηση ή και για δώρο! Και πάρε ιδέες:

Σχετικά άρθρα