Στον Λευκό Οίκο και οι δύο;

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, στις 8 Αυγούστου, δεν θα μοιάζει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, με καμία άλλη, καθώς ο κ. Αντ. Σαμαράς δεν θα είναι μόνος στο οβάλ γραφείο, όταν θα γίνει δεκτός από τον κ. Μπάρακ Ομπάμα.

Κατά πάσα πιθανότητα θα τον συνοδεύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος και αναζητείται ήδη μέθοδος για να παρακαμφθεί το αυστηρό πρωτόκολλο που προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες αυτών των συναντήσεων.

Τόσο όμως η ελληνική κυβέρνηση όσο και η αμερικανική φαίνεται ότι επιθυμούν να είναι παρών και ο κ. Βενιζέλος, για να επιβραβευθεί και η επιμονή των δύο Ελλήνων πολιτικών στην κυβερνητική τους συμμαχία, αλλά και το μοντέλο διακυβέρνησης από δύο πρόσωπα που εκπροσωπούν τις δύο μεγαλύτερες πολιτικές οικογένειες στην Ευρώπη.

Το μόνο που απομένει είναι ο τρόπος που θα παρακαμφθεί το πρωτόκολλο. Αλλά σε αυτό βοηθάει η διπλή κυβερνητική ιδιότητα του κ. Βενιζέλου, δηλαδή το ότι είναι ταυτόχρονα και αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών. Και έτσι, εάν καθοριστούν οι λεπτομέρειες όταν ο κ. Σαμαράς θα μπαίνει στον Λευκό Οίκο, θα συνοδεύεται από τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος θα γίνεται ταυτόχρονα δεκτός από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν ή από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Τζον Κέρι. Εξαρτάται ποιος θα βρίσκεται εκείνη την ημέρα στην Ουάσιγκτον

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑτοδότης

Σχετικά άρθρα