Ντιν και Νταν Κάτεν : Τα δίδυμα αδέρφια Dsquared2 που κοιμούνται ακόμη μαζί –Τα τραυματικά παιδικά χρόνια , ο χωρισμός τους και διαφυγή τους στη μόδα

Πίσω από τον πολύ διάσημο οίκο μόδας DSquared2 βρίσκονται τα δίδυμα αδέρφια Ντιν και Νταν Κάτεν. Τα δύο αδέρφια που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό είναι αχώριστα τόσο στη δουλειά όσο και στην υπόλοιπη καθημερινότητά τους. Η ιστορία τους η οποία αποκαλύφθηκε ύστερα από πολλά χρόνια σιωπής συγκλονίζει και συγκινεί. Παρά τις δυσκολίες οι Κάτεν κατάφεραν να γίνουν ένα από τα διασημότερα brand και να συνεργαστούν με πλήθος διασήμων.

Το σχεδιαστικό δίδυμο δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επισκεφθεί τη χώρα μας τόσο για επαγγελματικούς λόγους όσο και για λόγους διασκέδασης. Τα δύο αδέρφια συχνά επιλέγουν τις παραλίες της Μυκόνου για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

 

Από τη φετινή τους παραμονή στη Μύκονο:

Getting Greek!!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DSQUARED2 – Dan & Dean Caten (@dsquared2) στις

Πάμε να δούμε όμως τις αποκαλύψεις που έκαναν οι ιδρυτές του οίκου μόδας DSquared2 τον περασμένο Μάρτιο οι οποίες έκαναν τον γύρω του κόσμου.

 

Κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι…

Η παραπάνω πληροφορία είχε δοθεί από τον Ντιν και τον Νταν και είχε σοκάρει θα λέγαμε τους πάντες. Η αλήθεια είναι ότι χωρίς επεξήγηση η παραπάνω είδηση μπορεί να παρεξηγηθεί όταν μιλάμε για αδέρφια 54 χρονών. Το μυστήριο λύθηκε ύστερα από τις αποκαλύψεις που έκαναν σε συνέντευξη που παραχώρησαν στη βρετανική Vogue τον Μάρτιο.

Τα τραυματικά παιδικά χρόνια

Όλα ξεκινούν από τα παιδικά τους χρόνια…Ο Ντιν και ο Νταν με χιούμορ παραδέχτηκαν ότι το γεγονός ότι ήρθαν στη ζωή ήταν λίγο θέμα τύχης…Οι γονείς τους είχαν ήδη αποκτήσει 7 παιδιά πριν από εκείνους και δυσκολεύονταν ήδη πάρα πολύ να τα μεγαλώσουν. «Είχαν ήδη επτά παιδιά και καθόλου χρήματα… Δεν μπορούσαν να μας συντηρήσουν…» εξομολογήθηκαν στη Vogue. Η απόφαση πάρθηκε , η έκτρωση απορρίφθηκε και τελικά ο Ντιν και ο Νταν γεννήθηκαν στις 19 Δεκεμβρίου του 1964 στο Τορόντο. Ο πατέρας τους ήταν από την Ιταλία.

Τα παιδικά τους χρόνια ήταν ιδιαιτέρως δύσκολα αφού η πολύτεκνη οικογένεια τα έβγαζε πολύ δύσκολα πέρα. Τα αδέρφια κοιμόντουσαν όλα μαζί σε 2 μόλις υπνοδωμάτια, 5 αγόρια στο ένα και 4 κορίτσια στο άλλο. Η κατάσταση ήταν ασφυκτική. Ακόμη και όταν οι γονείς τους πήραν κουκέτες ο Ντιν και ο Νταν έπρεπε να κοιμούνται σο μαζί στο κάτω κρεβάτι για να χωράνε. Φυσικά και οι ίδιοι προτιμούσαν να κοιμούνται μαζί για να μπορέσουν να… αντέξουν αφού όπως είχε πει ο Ντιν «Ήταν πιο ασφαλές».
Ο Ντιν και ο Νταν μπορεί να μην εξομολογήθηκαν με λεπτομέρειες τι έχουν περάσει ωστόσο η κακοποίηση και το bulling που δέχτηκαν κρύβονται πίσω από τα λόγια τους.

Τα λόγια του Ντίν συγκλονίζουν: «Μας έδερναν και τους δύο, έτσι ώστε να μπορούμε να κλάψουμε μαζί και κρυβόμασταν μαζί… Αν τώρα φοβόμαστε στο σκοτάδι, είναι εξαιτίας αυτών που ζήσαμε. Έχουμε ανάγκη να κοιμόμαστε μαζί, οπότε αν συμβεί κάτι κακό, δεν χρειάζεται να ουρλιάξω. Θα είναι εκεί».

Τα δύο αδέρφια δεν γλίτωσαν ούτε από το bullying… Το γεγονός ότι δεν ήταν τόσο γεροδεμένοι έδινε το πάτημα σε αρκετούς να τους κοροϊδεύουν. Το σχολείο μετατράπηκε για εκείνους σε εμπόλεμη ζώνη. Κάθε μέρα έπρεπε να σκέφτονται διαφορετικό τρόπο να γυρίζουν από το σχολείο σπίτι ώστε να μη είχαν δυσάρεστα τετ α τετ με του νταήδες- συμμαθητές τους. Όπως είχε εξομολογηθεί ο Νταν:
“Μας έδερναν. Όλοι. Ακόμη και τα κορίτσια. Ήμασταν από μία φτωχή οικογένεια. Ντυνόμασταν χάλια. Ήμασταν θηλυπρεπείς, ευάλωτοι, ήμασταν εύκολος στόχος και μας παρενοχλούσαν συνεχώς. Ήταν διασκεδαστικό για όλους”.

Τα παιδικά αυτά τραύματα δεν ξεχάστηκαν ποτέ, γι’ αυτό από τη θέση που είναι σήμερα αντιπαλεύουν το cyber bulling. Μέρος των εσόδων από τη capsule συλλογή τους «Be Cool Be Nice» διατέθηκε σε μία οργάνωση που αναπτύσσει δράσεις κατά του online bulling σε βάρος ενήλικων και παιδιών σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν ανθρώπους που βιώνουν καταστάσεις παρόμοιες με εκείνες που ήρθαν αντιμέτωποι κάποτε.

Η περιπλάνησή τους στις ανάδοχες οικογένειες και ο χωρισμός τους

Τα εφηβικά χρόνια που ακολούθησαν δεν ήταν επίσης εύκολα. Η γονείς των Κάτεν δεν μπορούσαν πλέον να τους φροντίσουν οπότε έπρεπε να γίνει παρέμβαση από τις αρχές. Η περιπλάνησή τους στις ανάδοχες οικογένειες κράτησε για κάποιο διάστημα μέχρι να καταλήξουν σε ένα ζευγάρι που ζούσε στην Αριζόνα. Δυστυχώς τα πράγματα δεν θα ήταν ούτε εκεί ρόδινα για τα δύο αδέρφια αφού οι ανάδοχοι γονείς τους είχαν βίαιη συμπεριφορά απέναντί τους. Το χειρότερο όμως δεν ήταν αυτό. Τα δύο αδέρφια άλλωστε είχαν επιβιώσει μέχρι τότε βρίσκοντας παρηγοριά ο ένας στον άλλο. Τα χειρότερα ήρθαν όταν το ζευγάρι που τους φρόντιζε αποφάσισε να τους χωρίσει… Ο Ντιν κατηγορήθηκε ως δύσκολος χαρακτήρας και διώχτηκε μακριά. Αυτή ήταν ίσως η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή τους.
“Υπήρξε μια στιγμή στη ζωή μου που σκέφτηκα ότι δεν θα δω ποτέ ξανά τον αδελφό μου” δήλωσε ο Ντιν. “Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ ξανά στη ζωή μας. Έτσι, αν φοβόμαστε το σκοτάδι και έχουμε ανάγκη να κοιμόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο τότε είμαστε εντάξει… Είναι αδελφικό”. “Είμαστε ισχυρότερη δύναμη μαζί” ανέφερε ο Νταν. “Έχουμε χωριστεί και δεν θα χωριστούμε ποτέ ξανά”.

Η μόδα τους έσωσε…

Ο Ντιν και ο Νταν μπορεί να είχαν κατά κύριο λόγο μόνο ο ένας τον άλλο για να ακουμπήσουν ωστόσο είχαν βρει και ένα καταφύγιο, δύο νέους φίλους. Τον γκέι ιδιοκτήτης ενός τοπικού κομμωτηρίου και το άτομο που είχε στη ρεσεψιόν.
«Μας συμπαθούσαν. Ταιριάζαμε σε αυτόν τον κόσμο. Ήμασταν 12 χρονών και πηγαίναμε σε κλαμπ μαζί τους. Νιώθαμε άνετα. Κατά κάποιο τρόπο η μόδα μας έσωσε τη ζωή…» έχει παραδεχτεί ο Νταν.

Η τύχη τους γύρισε όταν στα 19 τους πήγαν για ένα εξάμηνο στο Parsons School of Design της Νέας Υόρκης. Τέσσερα χρόνια αργότερα με τη βοήθεια χορηγού θα βγάλουν την πρώτη γυναικεία κολεξιόν τους με την υπογραφή DEanDAN. Ακολούθησαν και άλλες δουλειές ωστόσο το μεγάλο βήμα έγινε όταν το 1991 άρχισαν να δουλεύουν ως σχεδιαστές στον οίκο Gianni Versace αλλά και στη Diesel.
Η επωνυμία Dsquared2 συστήθηκε πρώτη φορά στο κοινό το 1995.

«Από την αρχή, το όραμά μας στη μόδα ήταν να δημιουργήσουμε πρωτότυπα αλλά πρακτικά ρούχα για ανθρώπους σαν εμάς, που δουλεύουν αλλά και διασκεδάζουν. Ρούχα που σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα πρωί και βράδυ», συνεχίζουν. «Προσπαθούμε να είμαστε θαρραλέοι και αντισυμβατικοί, γιατί η μόδα έχει να κάνει με το να περνάς καλά, να τολμάς και να μην παίρνεις τον εαυτό σου πολύ στα σοβαρά».

Λίγα χρόνια αργότερα η ίδια η Μαντόντα θα ζητούσε από τα δύο αδέρφια να σχεδιάσουν 150 κομμάτια για την περιοδεία της αλλά και το βίντεο κλιπ του “Don’t Tell Me”. Φυσικά πολλοί ήταν οι διάσημοι που λάτρεψαν και απέκτησαν κομμάτια του οίκου Dsquared2 στη συνέχεια. Άλλωστε δεν αγαπάνε μόνο τα δύο αδέρφια τη μουσική αλλά και οι σταρ της μουσικής βιομηχανίας αγαπούν τη δουλειά τους. Πέρα από τη Μαντόνα, η Κριστίνα Αγκιλέρα, ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς και η Μπιγιονσέ έχουν επιλέξει κομμάτια του οίκου. Οι φαν του οίκου επεκτείνονται και σε άλλους σταρ της δημόσιας ζωής μεταξύ των οποίων οι παίκτες της Γιουβέντους , της Μπαρτσελόνα και, πιο πρόσφατα, της Μάντσεστερ Σίτι.

Τα δύο αδέρφια έχουν αναφερθεί και στην επαγγελματική συνεργασία τους:

«Είμαστε ομάδα, ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, η συνέργειά μας είναι τόσο δυνατή, που κάποιες φορές έχουμε τις ίδιες ιδέες. Κάνουμε τα πάντα μαζί και ποτέ δεν παίρνουμε μια απόφαση αν ένας από τους δύο δεν συμφωνεί», λένε. «Είναι πολύ καθησυχαστικό να ξέρεις ότι μπορείς να εμπιστεύεσαι κάποιον με κλειστά μάτια».

Όπως όλα δείχνουν αυτό το ιδιαίτερο δέσιμο που έχουν τα αδέρφια Dsquared2 είναι το μυστικό της επιτυχίας τους. Μπορεί να ήρθαν αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν είναι ακόμη έτοιμοι να μοιραστούν με το κοινό όμως αυτές οι δυσκολίες ήταν που τους έμαθαν να κοιτάζουν το μέλλον χωρίς φόβο όταν μπορούν να το σχεδιάζουν μαζί…

 

Σχετικά άρθρα