Κεφτεδάκια με ντοματένια σάλτσα μπύρας

Υλικά

• 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο
• 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
• 1 αυγό
• 80 γρ. τριμμένη φρυγανιά
• 50 ml ελαιόλαδο
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

• 330 ml (1 κουτάκι) μπύρα
• 600 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
• 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
• 2 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2- 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, Ρίχνουμε την μπίρα, τις ντομάτες, το μέλι, το λεμόνι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.

Κεφτέδες: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° στη λειτουργία του αέρα και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ρηχό ταψί. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Πλάθουμε το μείγμα σε μέτριους στρογγυλούς κεφτέδες και τους αραδιάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και αδειάζουμε τους κεφτέδες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν από τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά άρθρα