Γονείς προσοχή: Τι μπορεί να πάθει ένα παιδί στην παιδική χαρά το καλοκαίρι;

Μια τέλεια, εύκολη και δημιουργική ιδέα απασχόλησης του παιδιού σας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι είναι η παιδική χαρά! Ευτυχώς έχει αρχίσει να γίνεται πάλι της μόδας και μικρές παιδικές χαρές φυτρώνουν σαν… τα μανιτάρια στις γειτονιές!

Υπάρχουν όμως κάποιοι βασικοί κανόνες… ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται ενώ φυσικά τα μάτια σας πρέπει να ναι… 14 για πιθανούς κινδύνους και ατυχήματα! Πέρα του ότι μπορεί να πέσει και να χτυπήσει -φυσικό, λογικό και αναμενόμενο- μπορεί να πάθει κάτι πολύ πιο σοβαρό, χωρίς να το καταλάβει!

Τι είναι αυτό; Υπάρχουν πολλά παιδιά, κυρίως στο εξωτερικό, που έχουν… καεί πάνω στην τσουλήθρα! Όταν το μεταλλικό κομμάτι της… λούζεται ολημερίς από τον ήλιο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συγκρατεί θερμότητα για πολλές ακόμα ώρες ακόμα και αν δεν έχει πλέον ήλιο!

Μια μαμά από τις ΗΠΑ δημοσίευσε στο Facebook φωτογραφίες με κάψιμο δευτέρου βαθμού που έπαθε το παιδί της πάνω στην τσουλήθρα, επειδή εκείνη δεν φαντάστηκε πόσο ζεστή θα ήταν!

Τι θα πρέπει να προσέχουν οι γονείς το καλοκαίρι;

  • Να μην πηγαίνετε ποτέ τα παιδιά τους μεσημέρι στην παιδική χαρά. Κάνει πολλή ζέστη και ο ήλιος δεν κάνει καλό! Επίσης υπάρχουν πολλά μεταλλικά παιχνίδια στις παιδικές χαρές και υπάρχει περίπτωση να… καίνε από τη ζέστη! Τώρα το καλοκαίρι η ιδανική ώρα είναι μετά τις 7.30.
  • Προτού αφήσετε το παιδί σας να χρησιμοποιήσει την κούνια ή την τσουλήθρα, βεβαιωθείτε ότι έχει τη… σωστή θερμοκρασία! Ειδικά αν το παιδί σας φοράει σορτσάκι ή φούστα!
  • Να αποφεύγετε τις παιδικές χαρές που έχουν πολλές… μεταλλικές επιφάνειες που απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία.

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από το aufeminin.com

Σχετικά άρθρα