Οι ταινίες της εβδομάδας

Δύο καινούριες ταινίες, δύο ενδιαφέρουσες επανεκδόσεις και η επιστροφή του Mama Mia! με τη Σερ να κλέβει τις εντυπώσεις.

 

Mamma Mia! Here We Go Again

 

Σκηνοθεσία: Ολ Πάρκερ
Πρωταγωνιστούν: Λίλι Τζέιμς, Αμάντα Σέιφριντ, Μέριλ Στριπ, Ντόμινικ Κούπερ, Κριστίν Μπαράνσκι, Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σερ, Τζούλι Γουόλτερς

Δέκα χρόνια μετά το γάμο της με τον Σκάι, η Σόφι προσπαθεί να ανανέωσει το ξενοδοχείο της μητέρας της στο ελληνικό νησί με το όνομα… Καλοκαίρι. Για να το καταφέρει θα ζητήσει τη βοήθεια των πιστών φιλενάδων της μητέρας της και κάπως έτσι θα μάθει ακόμη περισσότερα μυστικά για το παρελθόν της για τους μπαμπάδες της και για την ανεπανάληπτη γιαγιά της.

 

Το Βιβλιοπωλείο της Κύριας Γκριν

 

Σκηνοθεσία: Ιζαμπέλ Κοϊξέ
Πρωταγωνιστούν: Εμιλι Μόρτιμερ, Μπιλ Νάι, Πατρίσια Κλάρκσον, Ονορ Νίφσι, Τζέιμς Λάνς
https://youtu.be/ZTUdyAfrEww

Αγγλία 1959. Μια νεαρή γυναίκα αποφασίζει, παρά την αντίθεση των κατοίκων, να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Μια απόφασή που θα εξελιχθεί σε πολιτικό ναρκοπέδιο, με τους περισσότερους να βλέπουν στο πρόσωπό της έναν ανεπιθύμητο εχθρό. Εκθέτοντας τους κατοίκους σε ριζοσπαστικά αριστουργήματα της εποχής, όπως η «Λολίτα» του Ναμπόκοφ και το «Φαρενάιτ 451» του Ρέι Μπράντμπερι, προετοιμάζει το έδαφος της αφύπνισης για τη συντηρητική αυτή πόλη. Βασισμένο στο best-seller της Πενέλοπε Φιτζέραλντ.

 

Ο 20ος Μου Αιώνας

Σκηνοθεσία: Ιλντικο Ενιέντι
Πρωταγωνιστούν: Ντορότα Σέγκντα, Ολεγκ Γιανόφσκι, Πέτερ Ντόμπαϊ, Πάουλους Μάνκερ

Το ονειρικό ντεμπούτο της Ίλντικο Ένιεντι (Η Ψυχή και το Σώμα, υποψηφιότητα όσκαρ 2018), έρχεται σε επιλεγμένα θερινά σινεμά, ψηφιακά αποκατεστημένο σε 4Κ. Χρυσή Κάμερα Φεστιβάλ Καννών, Επίσημη συμμετοχή Μπερλινάλε. Τη νύχτα του 1880, όταν ο Τόμας Έντισον παρουσίασε δημόσια τον πρώτο ηλεκτρικό λαμπτήρα στο Νιου Τζέρσεϊ, δυο δίδυμα κορίτσια βλέπουν το πρώτο φως στην Βουδαπέστη. H Ντόρα και η Λίλi, ζουν πουλώντας σπίρτα στους περαστικούς, απάγονται από αγνώστους και μεγαλώνουν χωρισμένες. Η χαραυγή του 20ου αιώνα βρίσκει την Ντόρα ψευτοαριστοκράτισσα τυχοδιώκτρια και την Λίλυ αναρχική βομβίστρια. Οι δυο τους, περνώντας αναρίθμητες περιπέτειες, θα συνδεθούν ξανά μέσω του Ζ, ενός μυστηριώδους, γοητευτικού ταξιδιώτη, ενώ ανακαλύψεις, νέες θεωρίες, ιδέες και κινήματα, σαρώνουν την ανθρωπότητα.

 

Μυστικό Συστατικό

Σκηνοθεσία: Γκιόρτσε Σταβρέσκι
Πρωταγωνιστούν: Μπλάγκοζ Βεζέλινοφ, Ανάστας Τανόφσκι, Ακσελ Μεχμέτ, Αλεκσάνταρ Μίκιτς

Ο Βέλε, ένας χαμηλόμισθος μηχανικός τρένων, φτιάχνει ένα κέικ από κλεμμένη μαριχουάνα και το προσφέρει στον πατέρα του, ελπίζοντας πως θα ανακουφίσει τον πόνο του από τον καρκίνο. Ως εκ θαύματος, η υγεία του πατέρα βελτιώνεται, αλλά ξαφνικά ο Βέλε έχει να αντιμετωπίσει τους γείτονες που θέλουν τη συνταγή και τους εγκληματίες που θέλουν πίσω τα ναρκωτικά τους. Μέσα σ’όλα αυτά, πάντως, η μεγαλύτερη πρόκληση παραμένει το να πείσει τον πατέρα του για την αξία της ζωής.

 

Il Postino

 

Σκηνοθεσία: Μάικλ Ράντφορντ
Πρωταγωνιστούν: Φιλίπ Νουαρέ, Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, Μάσιμο Τροϊζι, Λίντα Μορέτι, Ρενάτο Σκάρπα

Σε ένα ψαροχώρι της μεταπολεμικής Ιταλίας ο νεαρός ταχυδρόμος Μάριο Ρουόπολο γνωρίζει τον Χιλιανό ποιητή Πάμπλο Νερούδα εξόριστο από την πατρίδα του για πολιτικούς λόγους. Ο Μάριο διακινεί την αλληλογραφία του ποιητή, ο οποίος έχει λάβει πολιτικό άσυλο απ’ την Ιταλία, υπό τον όρο ότι θα μένει μόνιμα σε μια ερημική περιοχή. Ο Μάριο έχει καρδιά ποιητή αλλά λίγο ταλέντο με τις λέξεις. Ο Νερούδα θα γίνει δάσκαλός του και θα περάσουν μαζί ατέλειωτες ώρες συζητώντας για τα νοήματα των λέξεων, την πολιτική, το γράψιμο και, πάνω από όλα, για τις γυναίκες και τον έρωτα, μιας και ο Μάριο δεν έχει μάτια για άλλη γυναίκα, εκτός από την όμορφη Μπεατρίτσε Ρούσο και χρειάζεται τη βοήθεια του ποιητή για να της εκφράσει τα συναισθήματά του.

 

Πηγή: elculture.gr

Σχετικά άρθρα