“Οι Μάγισσες της Σμύρνης” στο Θέατρο Παλλάς

Οι Μάγισσες της Σμύρνης, της Μάρας Μεϊμαρίδη, ζωντανεύουν τον Οκτώβριο στο Θέατρο Παλλάς, σε απόδοση και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή.

H πολυαναμενόμενη υπερπαραγωγή, έρχεται τη νέα σεζόν από τις Θεατρικές Σκηνές, σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και ένα θίασο εξαιρετικών ηθοποιών, με στόχο να αποτελέσει σταθμό στα θεατρικά αθηναϊκά δρώμενα.

Το πολυδιαβασμένο ατμοσφαιρικό βιβλίο της Μάρας Μειμαρίδη που καθήλωσε περισσότερους από 900.000 αναγνώστες παγκοσμίως, και κατέγραψε ρεκόρ τηλεθέασης στη μεταφορά του στην μικρή οθόνη από τον Κώστα Κουτσομύτη το 2005, ανεβαίνει στη σκηνή του Παλλάς.

Στον θίασο πρωταγωνιστούν η Μαρία Καβογιάννη στο ρόλο της Ευθαλίας, η Σμαράγδα Καρύδη στο ρόλο της Κατίνας, που μαγεύει τους Μέμο Μπεγνή – Κωνσταντίνο και Ηλία Μελέτη – Σύριο Καραμάνο. Στον καθοριστικό ρόλο της μάγισσας Αττάρτης, η κυρία Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Ο Σταμάτης Φασουλής θα αποτυπώσει την ατμόσφαιρα μίας εμβληματικής εποχής, μεταφέροντάς μας 130 χρόνια πίσω σε ένα ταξίδι στα παράλια της Σμύρνης και σε μια ιστορία γεμάτη μάγια, ξόρκια, αρώματα, έρωτες και πάθη.

Σμύρνη, 1887. Η Κατίνα είναι μια φτωχή, έξυπνη κι αδίστακτη Σμυρνιά. Η ζωή της αλλάζει όταν γνωρίζει την Αττάρτη, μια Τούρκα μάγισσα, που την παίρνει υπό την προστασία της. Έτσι η Κατίνα βάζει στόχο να ανέβει ψηλά. Ερωτικά φίλτρα, μπουγιούμ, λιώματα και μαγικά ποτέ δεν κάνουν λάθος. Καταφέρνει να παντρευτεί τέσσερις άντρες, τον ένα καλύτερο από τον άλλον, τον ένα πλουσιότερο από τον άλλον. Όσο ανεβαίνει πιο ψηλά σε κοινωνική τάξη, η Κατίνα ανακατεύεται στις δουλειές τους και κουμαντάρει άξια τα εμπόρια, τις μπάνκες, τα καπνά, φτάνοντας μια μέρα να γίνει αρχόντισσα όλης της Σμύρνης. Εκατό χρόνια μετά, σ’ ένα σκονισμένο μπαουλάκι στο σπίτι της Αίγινας, βρέθηκαν οι γραφές, τα ξόρκια και τα μαγικά της.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Κίνηση: Δημήτρης Παπάζογλου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Πρωταγωνιστούν:

Μαρία Καβογιάννη
Σμαράγδα Καρύδη
Μέμος Μπεγνής
Ηλίας Μελέτης
Και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου στο ρόλο της Μάγισσας Αττάρτης

Παίζουν αλαφαβητικά:

Νικολέτα Βλαβιανού
Μανώλης Γεραπετρίτης
Δημήτρης Γκοτσόπουλος
Βερόνικα Δαβάκη
Γιώργος Δεπάστας
Δανάη Μπάρκα
Αθηνά Νιαβή
Γιώργος Παράσχος
Δέσποινα Πολυκανδρίτου
Ευγενία Σαμαρά
Ευσταθία Τσαπαρέλη

Συμμετέχουν 10 ακόμα ηθοποιοί που θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία: Προγραμματισμένη πρεμιέρα: 10 Οκτωβρίου 2018

Τοποθεσία: Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

Προπώληση: www.viva.gr

Πληροφορίες / Κρατήσεις: http://www.theatrikesskines.gr/

 

Πηγή: culturenow.gr

Σχετικά άρθρα