Ιράκ: Οκτώ νεκροί σε νέα σειρά επιθέσεων σε όλη τη χώρα

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στο Ιράκ από διαφορετικές βομβιστικές επιθέσεις, εκ των οποίων οι δύο είχαν στόχο μέλη περιφερειακού συμβουλίου στα βόρεια της χώρας, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές κι οι αρχές ασφαλείας.

Η έξαρση της βίας, που έχει προκαλέσει τον θάνατο 430 ανθρώπων από τις αρχές Ιουλίου και άνω των 2.600 από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, αναβιώνει μνήμες του διαδογματικού πολέμου που είχε σπαράξει τη χώρα το 2006-07 και απειλεί την αναβίωσή του.

Στην επαρχία της Νινευή, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Μοσούλη, πέντε άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένα μέλος του τοπικού περιφερειακού συμβουλίου, ο Μοχάμεντ Ομπάιντ Σουλτάν κι ένας από τους γιους του έχασαν τη ζωή τους όταν εξερράγη βόμβα κατά τη διέλευση της οχηματοπομπής τους, ενώ ο πρόεδρος του ιδίου συμβουλίου Σάαντ Άλι Σουβάιτ διέφυγε ενός παρόμοιου κτυπήματος, από το οποίο τραυματίσθηκαν τέσσερις από τους σωματοφύλακές του.

Και ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νινευή στρατηγός Χάλεντ αλ Χαμντάνι διέφυγε άλλης έκρηξης βόμβας, από την οποία τραυματίσθηκαν τρεις σωματοφύλακές του.

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στην ίδια επαρχία, ενώ δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην ίδια τη Μοσούλη.

Στη Φαλούτζα, δυτικά της Βαγδάτης, ένοπλοι σκότωσαν τον αντισυνταγματάρχη Ιγιάντ αλ Σαμαράγιε και τραυμάτισαν δύο σωματοφύλακές του κοντά σε τέμενος.

Τέλος, δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και τρεις τραυματίσθηκαν από έκρηξη βόμβας κοντά σε εστιατόριο στη Μπακούμπα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα