Συνεχίζεται το φλερτ Τραμπ-Πουτιν: Πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου στην Ουάσινγκτον

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε οδηγίες στον σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να προσκαλέσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουάσιγκτον το φθινόπωρο.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς ανέφερε ότι είναι ήδη «σε εξέλιξη» οι συζητήσεις για την οργάνωση μιας δεύτερης συνόδου κορυφής μεταξύ Τραμπ και Πούτιν.

«Ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον πρεσβευτή Τζον Μπόλτον να προσκαλέσει τον πρόεδρο Πούτιν στην Ουάσινγκτον το φθινόπωρο και αυτές οι συζητήσεις είναι ήδη σε εξέλιξη» έγραψε η Σάντερς σε ανάρτησή της στο Twitter.

Πάντως, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ απαιτεί από τον Τραμπ να μην ξανασυναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Ρώσο ομόλογό του, πριν οι Αμερικανοί μάθουν τι συνέβη στην πρώτη τους συνάντηση στο Ελσίνκι.

«Ωσότου να μάθουμε τι έγινε στη δίωρη αυτή συνάντηση στο Ελσίνκι, ο πρόεδρος δεν πρέπει να έχει άλλες κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πούτιν. Στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, ή οπουδήποτε αλλού», ανέφερε ο Σούμερ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα λίγη ώρα αφότου ο Λευκός Οίκος έκανε γνωστό πως ο Τραμπ θα προσκαλέσει τον ρώσο ηγέτη στην Ουάσιγκτον.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα