Τα 6 πιο συχνά στιλιστικά λάθη που όλες κάνουμε!

Αν δεν έχεις κάνει τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω στιλιστικά λάθη, τότε θα μπορούσες να ανακηρυχθείς… βασίλισσα του στιλ!

Δες ποια είναι αυτά και τι εναλλακτικές μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να βελτιώσεις το στιλ σου, να φαίνεσαι ωραιότερη και πιο γοητευτική!

Το σημάδι στο… χέρι σου από το κοκαλάκι!

Όλες το έχουμε κάνει και κάποιες συνεχίζουμε να το κάνουμε! Είναι βολικό να έχεις πάντα μαζί σου ένα κοκαλάκι! Από την άλλη όμως, συνήθως αφήνει αντιαισθητικά σημάδια που φεύγουν δύσκολα! Οπότε αν έχεις οπωσδήποτε ανάγκη από ένα κοκαλάκι, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές: να έχεις στην τσάντα σου ή στο πορτοφόλι σου ένα κοκαλάκι ή ένα κλάμερ ή να χρησιμοποιήσεις ένα κοκαλάκι που δεν αφήνει σημάδια (υπάρχουν κάποια που μοιάζουν με βραχιολάκια και είναι πανέμορφα).

Φοράς πολύ στενά ρούχα

Θέλεις να κυκλοφορείς με ρούχα της μόδας αλλά δε βρήκες στο νούμερό σου το παντελόνι που σου αρέσει! Δεν πειράζει, θα πιεστείς, σκέφτεσαι! #not! Η άνεση πρώτα κι έπειτα το στιλ! Αν δεν μπορείς να αναπνεύσεις, ποιο το νόημα να είσαι trendy; Άσε που κινδυνεύεις να πάθεις κανένα ατύχημα: να σκιστεί ή να τριφτεί! Επίλεξε ένα τζιν που να έχει ελαστικότητα! Όσο για τα παπούτσια, μην κάνεις το λάθος και πάρεις πιο στενά! Θα δεινοπαθήσεις όταν πας να τα περπατήσεις!

Οι ράντες από το σουτιέν

Μεγάλο θέμα τώρα το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα, όταν πας να φορέσεις κάτι καλό! Δεν είναι ωραίο να φαίνονται οι ράντες του σουτιέν, ακόμα κι αν είναι στο ίδιο χρώμα με το ρούχο! Πώς να λύσεις αυτό το πρόβλημα; Με το κατάλληλο σουτιέν! Υπάρχουν σουτιέν με αποσπώμενες ράντες που μπορείς να τα φορέσεις με πολλούς τρόπους ανάλογα το μπλουζάκι. Αν πάλι δεν γίνεται να φορέσεις ράντες, επίλεξε ένα στράπλες σουτιέν που πρέπει να υπάρχει πάντα στην ντουλάπα σου!

Βρώμικα παπούτσια

Θυμίσου την Σταχτοπούτα! Φόρεσε ένα υπέροχο φόρεμα αλλά η… πινελιά που καθόρισε την… ένωσή της με τον Πρίγκιπα ήταν τα παπούτσια της! Φαντάσου να είχε βρώμικα γοβάκια! Τι ντροπή! Ακόμα και αν δεν φοράς γοβάκια καθημερινά, φρόντιζε τα παπούτσια σου! Λερώνονται από τη χρήση, είναι φυσικό. Αλλά δεν είναι καθόλου σικ να κυκλοφορεί μια κοπέλα με βρώμικα παπούτσια! Υπάρχουν τρόποι να καθαρίζεις ακόμα και τα πάνινά σου παπούτσια, που είναι κι εκείνα που λερώνονται πιο εύκολα!

Τα εσώρουχα που διαγράφονται από τα ρούχα!

Μέγα πρόβλημα και δύσκολο να το λύσεις μερικές φορές! Τα κλασικά σλιπάκια που είναι πιο άνετα για καθημερινή χρήση δεν είναι ό,τι πιο στιλάτο για ένα καλό παντελόνι ή ένα όμορφο φόρεμα! Διαγράφονται και φαίνεται πολύ άσχημο! Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να προτιμήσεις τα στρινγκ ή αν δεν σε βολεύουν καθόλου δοκίμασε τα σορτσάκια, που είναι και άνετα και δεν διαγράφουν σχεδόν από κανένα ρούχο! Φυσικά πρόσεξε και το χρώμα του εσώρουχου! Μη βάλεις μαύρο εσώρουχο με ανοιχτόχρωμο ρούχο! Είναι άσχημο! Προτίμησε γενικά λύσεις κοντινές στο χρώμα του δέρματος ή seamless εσώρουχα!

Ακατάλληλες κάλτσες!

Άργησες να ξυπνήσεις, δεν βρίσκεις τι να βάλεις, οι περισσότερες σου κάλτσες είναι στα άπλυτα και βάζεις ένα… άκυρο ζευγάρι! Αν φορέσεις ένα κοντό παντελόνι θα φαίνεται! Τραγικό! Η λύση! Φρόντισε να μην έχεις τέτοιες κάλτσες ή αν έχεις, επίλεξε τα ρούχα και τα παπούτσια που θα τις κρύβουν. Βάλτες με ένα πολύ μακρύ παντελόνι ή φόρεμα ή μέσα από μπότες ή μποτάκια που δεν φαίνονται!

Νίκη Κοσκινά

Με πληροφορίες από aufeminin.com

 

 

Σχετικά άρθρα