Συμπτώματα εγκυμοσύνης: “Εχω καθυστέρηση, αλλα το τεστ ειναι αρνητικό. Νιώθω, όμως, φουσκωμένη…”

Έχω καθυστερηση 18 μέρες έχω φούσκωμα στη κοιλιά κ έντονους πόνους όταν φοράω κάτι στενό υποφέρω. Εχω την αίσθηση ότι αδιαθετω αλλά τίποτα… έκανα τεστ όταν είχα 10 μέρες καθυστερήσεις  αλλά ήταν αρνητικό… Αλλά το φούσκωμα κ οι πόνοι παραμένουν.

Στο ερώτημά σας απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε ότι και τα τεστ κύησης δεν είναι 100% αξιόπιστα. Πιο σίγουρη θα μπορούσατε να είστε με μια εξέταση αίματος για εγκυμοσύνη. Το φούσκωμα και η καθυστέρηση της “περιόδου” είναι κάποια από τα “πιθανά” αλλά “αβέβαια” συμπτώματα εγκυμοσύνης. Αυτό σημαίνει ότι πράγματι μπορεί να εμφανιστούν όταν υπάρχει εγκυμοσύνη αλλά μπορεί να εμφανιστούν και όταν υπάρχουν κάποιες άλλες καταστάσεις. Για παράδειγμα, το φούσκωμα μπορεί να οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα από το έντερο σας. Καλό είναι να προσέξετε τη διατροφή σας και να μιλήσετε με γαστρεντερολόγο, αν το πρόβλημα συνεχίζεται.

Επίσης, η καθυστέρηση της “περιόδου” μπορεί να οφείλεται σε κάποιο ορμονικό πρόβλημα, σε κάποια κύστη ωοθήκης ή πολλά άλλα. Καλό είναι λοιπόν να κάνετε μια επίσκεψη σε κάποιο γυναικολόγο και να δείτε τι πραγματικά συμβαίνει και ποια είναι η λύση στο πρόβλημα σας.

Δείτε στα παρακάτω links περισσότερες λεπτομέρειες για κάποια πιθανά συμπτώματα εγκυμοσύνης καθώς και κάποιες αιτίες «καθυστέρησης» που δεν οφείλεται σε εγκυμοσύνη.

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

 Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων

 Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης

Σχετικά άρθρα