Είμαι ερωτευμένη μαζί του από το δημοτικό κι εκείνος αλλάζει πορεία όταν με βλέπει… Τι να κάνω πια;

Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας για ένα θεματάκι! Μ’ αρέσει ένα παιδί 7 χρόνια και έχω απελπιστεί για τα καλά. Τον ξέρω από το δημοτικό και έτυχε να είμαστε μαζί και στο Γυμνάσιο. Φέτος που πήγα Λύκειο χαθήκαμε και πλέον τον πετυχαίνω σπανίως στον δρόμο… Το προβληματάκι είναι πως φερόταν πάντοτε σαν να μην υπάρχω! Κουβέντα δεν έχουμε ανταλλάξει.. Παλαιότερα βέβαια ντρεπόμουν κιόλας! Εκείνος φυσικά με αγνοούσε, όμως το τελευταίο δίμηνο το έχει παρακάνει! Με έσβησε από Fb και social media και μ’ έκανε μπλοκ! Στον δρόμο αν με δει αλλάζει πορεία ή αδιαφορεί σε σημείο ούτε να με κοιτάξει! Εγώ αντιθέτως είμαι σε απερίγραπτη κατάσταση… Τον βλέπω και λούζομαι στον ίδρωτα, ζαλίζομαι και έχω δυνατά χτυποκάρδια και τα γνωστά σημάδια του “ερωτευμένου”! Τι να κάνω πια;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Άση Μπουμπαλίκη

Αγαπημένη μου φίλη,
Είναι σίγουρο ότι τα συναισθήματα σου για αυτό το αγόρι είναι έντονα και τα νιώθεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από αυτά που μοιράστηκες μαζί μας φαίνεται να μην είναι πολύ ξεκάθαρη η “σχέση” μεταξύ σας. Αναφέρεις ότι εκείνος “φερόταν πάντα σαν να μην υπάρχεις” και ότι δεν έχετε ανταλλάξει κουβέντα. Ωστόσο, είναι πολύ περίεργο πώς σε ‘ξέκοψε’ από τα social media, χωρίς καν να έχει υπάρξει μία προσωπική επαφή. Εάν δεν έχει υπάρξει κάποιος διαπληκτισμός μεταξύ σας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν κάπως περίεργη η συμπεριφορά αυτή.
Ίσως θα έπρεπε σε αυτό το σημείο να κάνεις ένα βήμα περαιτέρω και να τον πλησιάσεις και να του μιλήσεις για να καταλάβεις πώς είναι και τα δικά του συναισθήματα απέναντι σου. Μόνο αντιμετωπίζοντας κάτι ευθέως μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Θα σε συμβούλευα λοιπόν την επόμενη φορά που θα τον συναντήσεις να του μιλήσεις… Όχι απαραίτητα για το πώς νιώθεις, απλώς ένα χαιρετισμό και ό,τι άλλο νιώσεις εκείνη τη στιγμή ότι θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί του.
Τόλμησε το… Μόνο έτσι θα μπορέσεις να δώσεις απαντήσεις στα τόσα χιλιάδες ερωτήματα και στις τόσες χιλιάδες σκέψεις που σε βασανίζουν!

Άση Μπουμπαλίκη

Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

[email protected]

698 662 66 16

Σχετικά άρθρα