Για εσάς που αγαπάτε το κοτόπουλο και έχετε βαρεθεί τις ίδιες και τις ίδιες συνταγές! Δοκιμάστε κάτι πιο πρωτότυπο: να το συνδυάσετε με χαλούμι!
Συστατικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
- 1 χαλούμι κομμένο σε μπαστουνάκια
- 1 φλ. γαλέτα (φρυγανιά)
- 7 κόκκοι μαστίχα
- 1 κονσέρβα (410γρ.) Fruit Filling Cherry ή Black Cherry
- αλάτι, πιπέρι
Βήματα
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα γουδί βάζετε τη μαστίχα και ½ κουταλάκι αλάτι.
- Τα χτυπάτε να γίνουν σκόνη, τα βάζετε σε ένα μπολάκι, προσθέτετε τη γαλέτα και ανακατεύετε με ένα κουτάλι να αναμιχθούν καλά.
- Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζετε τα φιλέτα κοτόπουλου από τη χοντρή μεριά και τα ανοίγετε (σαν πεταλούδα) στα δύο, χωρίς να τα κόψετε.
- Τα χτυπάτε καλά με το ειδικό σφυράκι ή με ένα βαρύ γουδοχέρι για να λεπτύνουν.
- Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και βάζετε στη μία άκρη του φιλέτου 1½ μπαστουνάκι, περίπου, χαλλούμι, ούτως ώστε να καλύψει μια ευθεία γραμμή από αριστερά προς τα δεξιά.
- Τυλίγετε μια φορά το φιλέτο, βάζετε τις δύο άκριες, δεξιά και αριστερά, προς τα μέσα (όπως τα ντολμαδάκια) και συνεχίζετε το τύλιγμα.
- Στερεώνετε το φιλέτο με ένα ξύλινο σουβλάκι για να μην ανοίξει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Αλείφετε καλά το φιλέτο με το λιωμένο βούτυρο και το βάζετε στη γαλέτα πιέζοντάς το για να παναριστεί παντού ομοιόμορφα
- Το τοποθετείτε σε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ.
- Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φιλέτα
- Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά
- Ακολούθως, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε ακόμα 5 λεπτά να ροδίσει το κοτόπουλο.
- Το σερβίρετε με σάλτσα Cherry ή Black Cherry.
Πηγή: xrysessyntages.com
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
«Κινέζικο» κοτόπουλο στον φούρνο με σόγια και μέλι
Κοτόπουλο με πιπεριές και κουσκους