Χωρισμένη με παιδί: Ο νέος μου σύντροφος δεν θέλει γάμο. Μπορώ να το δεχτώ;

Είμαι χωρισμένη και έχω ένα κοριτσάκι 9 χρονών .Εδώ και 2μιση χρόνια έχω σχέση με έναν άνθρωπο, 36 ετών, με τον οποίο τα πάμε πολύ καλά.

Ωστόσο, ο άνθρωπος μου έχει ένα πρόβλημα. Είναι κατά του γάμου. Θεώρει ότι είναι ένα τυπικό χαρτί και ότι όταν κάποιος είναι ευτυχισμένος με τον σύντροφό του δεν χρειάζονται επισημοποιήσεις. Είναι κάθετος στο συγκεκριμένο θέμα.

Το παιδί μου το έχει σαν κόρη του καθώς ο πατέρας της μικρής μου έχει εξαφανιστεί. Έχει αυτόν για πρότυπο. Ασχολείται πολύ μαζί της και η κόρη μου τον θέλει .

Το θέμα γάμος θα έπρεπε να με απασχολεί ή όχι κατά τη γνώμη σας;

Στο ερώτημα απαντά η Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια:

Ένα παιδί για να μεγαλώσει σωστά αυτό που χρειάζεται πρώτα από όλα, είναι αγάπη. Καταλαβαίνω ότι λαμβάνει πολλή αγάπη και από εσάς και από τον σύντροφό σας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό!

Αναφορικά με το θέμα του γάμου και του αν θα πρέπει να παντρευτείτε , αυτό είναι κάτι που εσείς μόνο μπορείτε να απαντήσετε. Κατανοώ όμως ότι το σκέφτεστε λόγω του παιδιού. Συμφωνώ ότι ένα παιδί χρειάζεται να γνωρίζει τον ρόλο που έχει κάθε άνθρωπος στη ζωή του, είτε είναι ο γονιός είτε κάποιος άλλος. Εφόσον αυτό ξεκαθαριστεί στο παιδί, τότε όλα κυλούν πιο αρμονικά.

Θα πρότεινα λοιπόν να εξηγήσετε στο παιδί τον ρόλο που έχει ο σύντροφος σας στη ζωή του. Εάν ο γάμος είναι κάτι που θα σας έκανε να νιώσετε πιο ασφαλής, θα μπορούσατε να το συζητήσετε με τον σύντροφό σας και να του εξηγήσετε τις ανησυχίες σας. Παρόλα αυτά, ένα ζευγάρι μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά καλά αν υπάρχει αγάπη και σεβασμός, ακόμα και εκτός γάμου.

Θα πρότεινα όμως, να ζητήσετε και τη γνώμη ενός παιδοψυχολόγου, συγκεκριμένα για το αν ένα τέτοιο βήμα θα ήταν απαραίτητο για την ομαλή εξέλιξη του παιδιού.

 

Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα
MSc, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
[email protected]

Σχετικά άρθρα