Αίμα μετά το πρωκτικό σεξ: Είναι ανησυχητικό ή όχι;

Εφόσον αποφάσισες να κάνεις πρωκτικό σεξ ή είσαι τακτική… φίλη του συγκεκριμένου είδους σεξ, η πιθανότητα να δεις αίμα μετά το πρωκτικό σεξ είναι πολύ λογικό και πιθανό να σε προβληματίσει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι το φυσιολογικό, αν και – όπως λένε – είναι συνηθισμένο. Το αίμα μετά το πρωκτικό σεξ δικαιολογείται από την άποψη ότι ο πρωκτός δεν έχει την ίδια ελαστικότητα με τον κόλπο, οπότε είναι ιδιαίτερα ευάλωτος σε τραυματισμούς και πληγές.

Σε κάθε περίπτωση, το σεξ και φυσικά και το πρωκτικό σεξ πρέπει να είναι κάτι που θα σου προσφέρει ευχαρίστηση και όχι άγχος και στεναχώρια, γιατί έτσι δεν θα το ευχαριστιέσαι.

Εφόσον, λοιπόν, παρατηρείς ότι πολύ συχνά μετά το πρωκτικό σεξ έχεις αίμα, τότε καλό θα είναι να το σταματήσεις.

Πότε να ανησυχήσεις;

Εφόσον έχεις συνεχή αιμορραγία και η ποσότητα του αίματος είναι μεγάλη, τότε σίγουρα είναι κάτι το ανησυχητικό και θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείς τον γιατρό σου. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό το αίμα που βλέπεις να μην συνδέεται απαραίτητα με το πρωκτικό σεξ που κάνεις, αλλά να είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό όπως καρκίνος του εντέρου.

Πώς θα το αντιμετωπίσεις;

Εάν παρατηρήσεις αίμα μετά το πρωκτικό σεξ σποραδικά ή μια μόνο φορά, τότε δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Απλά, μην κάνεις πρωκτικό σεξ μέχρι το αίμα να φύγει.

Εφόσον θέλεις να κάνεις πρωκτικό σεξ, τότε φρόντισε να έχεις αρκετό λιπαντικό, με βάση τη σιλικόνη κι όχι το νερό, ώστε να έχεις πλήρη λίπανση του πρωκτού, μιας και δεν έχει την φυσική ιδιότητα να λιπαίνεται όπως συμβαίνει με τον κόλπο.

Καλή διασκέδαση!

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com


Σχετικά άρθρα