Ζυμαρικά με πέστο φέτας, ελιές και ρίγανη

Οι λάτρεις της φέτας θα κατενθουσιαστούν με τη μακαρονάδα!

 

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας (1 πακέτο)

 

Για το πέστο

  • 200 γρ. φέτα, κομματιασμένη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού μαύρες ελιές χωρίς τα κουκούτσια
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • τα φυλλαράκια από 1/2 μάτσο μαϊντανού, χοντροκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή 1 κουτ. γλυκού ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
  • 1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (μαυροσούσαμο)
  • προαιρετικά πράσινο ή μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

 

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα σουρώνουμε, φροντίζοντας, όμως, να κρατήσουμε 1/2 – 2/3 φλιτζ. τσαγιού από το νερό. Τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς).

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτι το μαϊντανό και τη ρίγανη με το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τις ελιές και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε και τη φέτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί κι αυτή και στο τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά όσο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια χρειάζεται για να γίνει το μείγμα μια παχύρρευστη σάλτσα.

Την ανακατεύουμε με τα ζεστά μακαρόνια και σερβίρουμε αμέσως. Τρίβουμε άφθονο μαύρο ή πράσινο πιπέρι πάνω από κάθε μερίδα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι (ή τα 2 λογιών σουσάμια).

Στο ποτήρι μας μια δροσερή Μαντινεία με υψηλή οξύτητα.

 

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά άρθρα