Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα: Σε ύφεση στην Κορινθία – Σε εξέλιξη σε Φθιώτιδα και Χανιά

Σε ύφεση βρίσκονται τα μεγάλα μέτωπα στην Κορινθία όπου χθες εκδηλώθηκαν περίπου εννέα πυρκαγιές από το μεσημέρι και μετά. Ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που ενισχύονταν από τους σφοδρούς ανέμους.

Τα πιο ισχυρά μέτωπα ήταν αυτά στο Ζεμενό και στο Θροφάρι που βρίσκονται σε ύφεση . Ο κίνδυνος από την ενίσχυση των ανέμων παραμένει αλλά και στα υπόλοιπα μέτωπα η εικόνα είναι καλύτερη από εχθές. Ευτυχώς δεν υπήρξαν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές ενώ έχουν σημειωθεί καταστροφές σε δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες.

Ο δήμος Λουτρακίου και Περαχώρας προσφέρει στέγη και φαγητό στους πληγέντες ενώ γίνεται έκκληση στους κατοίκους να κάνουν οικονομία στο νερό.

Στο Χλωμό της Φθιώτιδας η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας περίπου στις 22:30 οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν εκεί προσπαθούν να θέσουν το μέτωπο υπό έλεγχο το μέτωπο που καίει χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Το έργο της πυρόσβεσης έγινε εξαιρετικά δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στα Χανιά η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, δεν έχει τεθεί όμως πλήρως υπό έλεγχο όπως θα μας πει η Κατερίνα Πολύζου.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη

Οριοθετήθηκε απόλυτα η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο πευκοδάσος της Λευκίμμης Αλεξανδρούπολης ωστόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν εκεί μέχρι την πλήρη κατάσβεση .
Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από πτώση κεραυνού. Περίπου 200 στρέμματα έχουν καταστραφεί. Όλη τη νύχτα επιχειρούν 120 πυροσβέστες και πεζοπόρα τμήματα από ολόκληρή την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα