Τάρτα με πικρή σοκολάτα και μαρμελάδα φράουλα

Υλικά

  • 1 φύλλο (περίπου 300 γρ.) ζύμη κουρού
  • λίγο βούτυρο, για το σκεύος
  • 350 γρ. κουβερτούρα με γύρω στο 55% κακάο
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος με γύρω στο 35% λιπαρά
  • 220 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • λίγο κακάο, για πασπάλισμα

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου περίπου 22 εκ. Απλώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα, καλύπτοντας και τα εσωτερικά τοιχώματα. Κόβουμε όση τυχόν περισσεύει γύρω-γύρω. Την τρυπάμε εδώ κι εκεί με ένα πιρούνι. Την καλύπτουμε με λαδόκολλα. Ρίχνουμε από πάνω ομοιόμορφα μια στρώση ρύζι. Το βάρος του συμβάλλει στο να μην φουσκώσει η ζύμη κατά το ψήσιμο. Βάζουμε τη ζύμη στον φούρνο. Στα 15 λεπτά τη βγάζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά τη λαδόκολλα με το ρύζι. Ξαναβάζουμε στον φούρνο για ακόμη 12 λεπτά. Όταν ροδίσει, τη βγάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις φουσκώσει, προτού πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε την κουβερτούρα με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Ομογενοποιούμε ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε 1 κουταλιά από τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά. Μετά, ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα στην ταρτιέρα. Την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην ψημένη ζύμη. Γεμίζουμε με το σοκολατένιο μείγμα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Για έξτρα πικράδα, προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με λίγο κακάο.

 

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά άρθρα