Κακά πεθερικά: Ο σύντροφός μου πιστεύει ότι έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν…

Έχω εδώ και 2 χρόνια σχέση με ένα παιδί 29 ετών. Όλα ήταν πάρα πολύ καλά και μια χαρά η σχέση μου με τους γονείς του. Μέχρι ένα σημείο. Οι γονείς του παρεμβαίνουν σε όλα. Δεν τους βάζει όρια…

Κάθε πρωί το αγόρι μου πριν φύγει για το γραφείο, είναι λογιστής, περνάει και με χαιρετά  9 το πρωί, κάποιες φορές και λίγο νωρίτερα, και έτυχε κάποια στιγμή να περνάει ο πατέρας του με το αυτοκίνητο και του έκανε παρατήρηση και του είπε να μην ξαναπεράσει και να μην ξανακατέβω εγώ γιατί δεν του αρέσει. Το κατάπια και δεν είπα κάτι αλλά σήμερα έγινε το μοιραίο…

Είχε τύχει μια μέρα να πάω για περπάτημα με τη μάνα του και του είπε τα χειρότερα. Ότι δεν θα καταφέρω να βρω δουλειά ότι δεν θα χάσω τα κιλά που έχω… Δεν έχω πολλά άλλα πρέπει να χάσω… Και ότι εγώ γύρισα και της είπα ότι σε δύο χρόνια θα μείνουμε μαζί, που εγώ 40 λεπτά δεν είπα λέξη. Δεν μου έκανε ποτέ τέτοια κουβέντα.

Εν τω μεταξύ του έχω μιλήσει γι’ αυτή την κατάσταση και του έχω εξηγήσει ότι δεν έχουν δικαίωμα οι δικοί του να παρεμβαίνουν στη σχέση μας και γυρνάει και μου λέει ότι φυσικά και έχουν και φυσικά και θα ανακατεύονται. Είναι 29 και τον κάνουν ότι θέλουν. Έχω απελπιστεί. Είναι ικανοί να μας χωρίσουν. Δεν ξέρω πώς να το χειριστώ όλο αυτό. Δεν τους βάζει όρια.  Ό,τι του πουν θα κάνει. Θα πάμε να μείνουμε μαζί και θα τους έχω μέσα στα πόδια μου.

Σας παρακαλώ βοηθήστε με… Τι μπορώ να κάνω για να φτιάξει η κατάσταση; Όσο περνάει ο καιρός γίνεται χειρότερο… Με μειώνουν στα μάτια του… Και με ρίχνουν…

Στο ερώτημα απαντά η Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια:

Καταρχάς θα συμφωνήσω μαζί σας ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να εμπλέκεται στη σχέση σας. Πάντα η σχέση είναι ανάμεσα σε δύο ανθρώπους και οι υπόλοιποι δεν είναι μέρος αυτής.

Το βασικό είναι να έχουμε μια κοινή γραμμή με τον σύντροφό μας. Δηλαδή κι εσείς και εκείνος να βάλετε τα κατάλληλα όρια στους άλλους, ώστε να μην σας επηρεάζουν. Εάν όμως το αγόρι σας δεν συμφωνεί με αυτό, τότε θα έχετε σίγουρα θέμα και στο μέλλον.

Συζητήστε ξανά μαζί του ώστε  να καταβάλει πόσο άβολα αισθάνεστε και πόσο σημαντικό είναι για εσάς να μην συμβαίνει αυτό. Εάν δεν αλλάξει η κατάσταση και εάν δεν βρείτε λύση, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά πως θα μπορέσετε να υπάρξετε σε αυτήν τη σχέση με αυτά τα δεδομένα ή αν θα χρειαστεί να φύγετε.

Το πρώτο όμως που θα πρότεινα είναι να μιλήσετε ανοιχτά με τον σύντροφό σας και ειλικρινά να εκφράσετε τις ανησυχίες σας. Είναι πολύ κρίμα να χαθεί μια ωραία σχέση, οπότε θα πρότεινα να κάνετε  ότι μπορείτε για να την προστατεψετε και να ζήσετε καλά με τον σύντροφό σας.

Χριστίνα Μπούφαλη-Μπαβέλλα
MSc, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
[email protected]

Σχετικά άρθρα