Ο 41χρονος Φώτης ρωτά

Επιτρέπεται η ζάχαρη στη δίαιτα;

Έχω ξεκινήσει μία δίαιτα και θέλω να αντικαταστήσω τη ζάχαρη. Ποιο σκεύασμα να πάρω;
Στο ερώτημά σας απαντά η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καλό θα ήταν να έρθετε σε επικοινωνία με τον διαιτολόγο που σας παρακολουθεί ώστε ανάλογα το ιστορικό σας και το διαιτολογικό μοτίβο που σας έχει δώσει να σας προτείνει και την καλύτερη επιλογή.
Στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής χωρίς προβλήματα υγείας η προσθήκη ζάχαρης στον καθημερινό καφέ (μέχρι 3 μέτριους την ημέρα) δεν αποτελεί πρόβλημα και οι διάφορες μεταξύ λευκής μαύρης ή καρύδας είναι αμελητέες.
Όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος ή υπάρχουν προβλήματα υγείας πχ σακχαρώδης διαβήτης, αυξημένα τριγλυκερίδια κτλ καλό θα ήταν μετά από σύσταση ειδικού να επιλέξτε ένα ολιγοθερμιδικό γλυκαντικό που ταιριάζει στη γεύση σας. Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά όπως η ασπαρτάμη ή η στέβια είναι απολύτως ασφαλή, μπορούν να αντικαταστήσουν την ζάχαρη σε γλυκά και ροφήματα και δεν επηρεάζουν την πρόσληψη τροφής, το βάρος ή το γλυκαιμικό έλεγχο.
Παρ’ όλα αυτά καλό θα ήταν να εκπαιδεύουμε τον ουρανίσκο μας στις φυσικές γεύσεις χωρίς να τις «σκεπάζουμε» με γλυκιά γεύση.

Απέργη Κυριακή

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

6987121394

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.kiriakiapergi.gr

www.thehealthlab.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Να αντικαταστήσω εντελώς τη ζάχαρη με στέβια;

Ζάχαρη: Πόση κάνει να καταναλώνεις καθημερινά;

Όρεξη για γλυκό; Έξυπνες λύσεις για να αποφύγεις τη ζάχαρη!

Ζάχαρη και αλάτι: Οι λόγοι που θεωρούνται λευκοί εχθροί της υγείας σου

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X