Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Κινέτα – Καλλιτεχνούπολη

Σε ύφεση είναι πλέον οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, την περασμένη Δευτέρα, στην ευρύτερη περιοχή Κινέτας και της Καλλιτεχνούπολης Αττικής, προκαλώντας τον θάνατο 81 ατόμων και τον τραυματισμό 187, στο Μάτι, τον Νέο Βουτζά και την Ραφήνα, σύμφωνα με τα έως τώρα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, όσον αφορά την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, όπου ανακόπηκαν τα μέτωπα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το Λουτράκι, επιχειρούν αυτή την ώρα 176 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 9 οχήματα ΟΤΑ, 3 μηχανήματα έργου, 10 υδροφόρες και 1 ελικόπτερο.

Σχετικά με τη φονική πυρκαγιά, που ξεκίνησε από την Καλλιτεχνούπολη Αττικής, επιχειρούν τώρα 190 πυροσβέστες, με 96 οχήματα και 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Επίσης, σημειώνεται, ότι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, «κάθε πτήση τόσο επανδρωμένων, όσο και μη επανδρωμένων εναερίων μέσων (drones) στην ευρύτερη περιοχή επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αποτελεί σοβαρή παράβαση και δημιουργεί κινδύνους ασφάλειας πτήσεων. Για τον λόγο αυτό απαγορεύεται αυστηρά η πτήση των συγκεκριμένων μέσων, σε ακτίνα περίπου 10 χιλιομέτρων από το κέντρο της περιοχής. Παραβίαση του υφιστάμενου πλαισίου επισύρει ιδιαίτερα αυστηρές ποινικές και διοικητικές ποινές.

Εξαιρούνται οι πτήσεις που έχουν την προβλεπόμενη άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την έγκριση του Πυροσβεστικού Σώματος».

Επίσης, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Ζεμενό Κιάτου και Λιθακιά Ζακύνθου.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα