Ο Π. Καμμένος στις πληγείσες περιοχές: Άκουσε τα παράπονα του κόσμου – Δεσμεύτηκε για την ανοικοδόμηση των περιοχών

Με την οργή και τα παράπονα πολιτών στη Ραφήνα ήρθε αντιμέτωπος το πρωί ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα τις πληγείσες περιοχές υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο θα συμβάλει στην ανοικοδόμηση των κτιρίων.

Κάτοικοι εξέφρασαν στον υπουργό Εθνικής Άμυνας τόσο τον πόνο τους για την καταστροφή που υφίστανται όσο και την θυμό τους για το ότι αφέθηκαν στο έλεος της πυρκαγιάς.

«Κάηκε ο κόσμος τζάμπα», είπε μια γυναίκα στον κ. Καμμένο, ένας άνδρας φώναζε ότι δεν είδε πουθενά τον στρατό, «ψάχνουμε ακόμα τους νεκρούς μας», έλεγε κλαίγοντας μια κοπέλα.

Ο υπουργός αντέτεινε ότι διασώθηκαν 850 άνθρωποι και ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις όταν ειδοποιήθηκαν έπραξαν το καθήκον τους. Στη θάλασσα μόνο πέντε πνίγηκαν». «Θα ανοίξουμε τους δρόμους προς τη θάλασσα, θα υπάρξει πρόσβαση στην παραλία», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Καμμένος διερωτήθηκε αν οι κάτοικοι θα έδιναν ένα μέτρο από τα οικόπεδά τους για να βελτιωθεί η ρυμοτομία, ενώ ένας κάτοικος του απάντησε θετικά και σημείωσε ότι δεν υπήρχε κανείς για να τους βοηθήσει.
Μάλιστα, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων απάντησε στον άνδρα το εξής: «μόνο ο Πορτοσάλτε και εσύ τα λέτε αυτά».

Πριν από το παραπάνω περιστατικό ο υπουργός είχε σύσκεψη με τον δήμαρχο Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς, για την κατάσταση που επικρατεί και τα μέτρα που λαμβάνονται.

Ο δήμαρχος τον ενημέρωσε ότι το 25% των σπιτιών, περίπου 1.500, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς -ανάμεσα σε αυτά και το δικό του-, 50% είναι μερικώς κατεστραμμένα και 25% ανέπαφα.

Ο κ. Μπουρνούς ζήτησε από τον κ. Καμμένο να διαθέσουν βρεφονηπιοκόμους, ώστε να στελεχωθούν οι παιδικοί σταθμοί της περιοχής, για να απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά με σκοπό να ξεφύγουν από την άσχημη κατάσταση που επικρατεί. Επίσης, ζήτησε τη βοήθεια του στρατού για την ανοικοδόμηση του κλειστού γυμναστηρίου στον Νέο Βουτζά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αν δεν ήταν ο στρατός να σταματήσει τη φωτιά στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, η φωτιά θα είχε κατακάψει όλη την περιοχή και η καταστροφή θα ήταν ολοκληρωτική.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα