Καλός ο μονόπλευρος έρωτας αλλά σαν το αμοιβαίο συναίσθημα δεν έχει…

Εδώ και τρία χρόνια μου αρέσει ένα αγόρι κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος μου. Πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο μέχρι που πήγε στο Λύκειο κι έτσι οι δρόμοι μας χώρισαν για έναν χρόνο. Λόγω του ότι είναι συμμαθητής με τις φίλες μου κάναμε κι εμείς παρέα στο Γυμνάσιο αλλά από ό,τι φαίνεται με ξέχασε όταν πήγε Λύκειο. Φέτος του είπα ότι μου αρέσει εδώ και καιρό αλλά μου είπε ότι ήταν δεσμευμένος. Εγώ όμως συνέχισα να ενδιαφέρομαι και του έστελνα μηνύματα πώς είναι, πώς τα πήγε στους βαθμούς και αν ήθελε να βγαίναμε. Αυτός συνέχεια έβρισκε δικαιολογίες αλλά ο τρόπος που με κοιτούσε μου έλεγε ότι μάλλον κάτι νιώθει και για αυτό του έστελνα.

Ώσπου όταν δεν μου απάντησε στο τελευταίο μήνυμα που του έστειλα λέγοντάς του να πάμε για καφέ, τον πήρα τηλέφωνο και μάλλον όταν το σήκωσε ήταν με τους φίλους του και όταν του είπα ποια είμαι αυτός γελούσε (ίσως με τους φίλους του). Μου είπε να τον πάρω αργότερα κι έτσι την δεύτερη φορά που τον πήρα μου είπε ότι έχει δουλειές και θα λείπει οπότε δεν θα πάμε.

Το θέμα είναι ότι εγώ θέλω να τον ξεχάσω αλλά όταν τον ξαναδώ είμαι σίγουρη ότι κάτι θα νιώσω και για ακόμη μια φορά θα τον δικαιολογήσω και θα ασχολούμαι πάλι μαζί του. Σκέφτηκα να τον διαγράψω από τα social media αλλά φοβάμαι να μην το μετανιώσω γιατί του χρόνου θα είμαστε στο ίδιο σχολείο και μάλλον στην ίδια παρέα λόγω της δικιάς μου παρέας.

Πραγματικά θέλω την γνώμη σας πως να συμπεριφερθώ γιατί οι φίλοι του είναι και συμμαθητές-φίλοι μου και νομίζω ότι κάποιοι από αυτούς ξέρουν ότι μου αρέσει.

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Μάριος Παππάς

Αυτό που θα ήθελα να παρατηρήσω για αρχή είναι ότι σταθερά την τελευταία τριετία σου αρέσει αυτό το αγόρι και ότι από τη στιγμή που αποφάσισες να του μιλήσεις επιμένεις, παρόλο που οι ενδείξεις που έχεις και η συμπεριφορά του απέναντί σου δεν είναι και η καλύτερη, καθώς με τον τρόπο του δείχνει πως σε αποφεύγει. Ακόμα και αυτό που λες ότι ενώ σου απαντούσε αυτά, εσύ κάτι έβλεπες στον τρόπο που σε κοιτούσε διαφορετικό, μάλλον είναι η ανάγκη σου να το πιστέψεις και όχι η πραγματικότητα βάσει δεδομένων.

Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να τον διαγράψεις από τα social media από τη στιγμή που έχετε κοινές παρέες και θα βρισκόσαστε.Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απλά να “διαγράψεις” το ενδεχόμενο να είστε μαζί και να προσπαθείς συνεχώς γι’ αυτό και να αρχίζεις να παρατηρείς τα βλέμματα κάποιου άλλου που μπορεί να του αρέσεις και ίσως να αρέσει και σε σένα, αλλά περνάει απαρατήρητος γιατί εσένα είναι η προσοχή σου στραμμένη μόνο εκεί.

Ο χρόνος είναι πολύτιμος για να χάνεται σε καταστάσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Ακόμα και αν κάποιοι φίλοι σας γνωρίζουν ότι σου αρέσει, αυτά τα πράγματα δεν είναι στατικά και αλλάζουν και όπως σου αρέσει εκείνος, το ίδιο εύκολα μπορεί να γνωρίσεις κάποιον άλλον να σου αρέσει και αυτό να είναι αμοιβαίο.

Γιατί καλός ο μονόπλευρος έρωτας, αλλά σαν το αμοιβαίο συναίσθημα δεν έχει…

Μάριος Παππάς

Ψυχολόγος

[email protected]

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έρωτας χωρίς ανταπόκριση: Πιστεύετε ότι το αξίζετε;

 

 

 

Σχετικά άρθρα