Πόσο σεξ πρέπει να κάνει ο άνδρας για να μην… μικρύνει το πέος του;

Κι όμως! Το ανδρικό μόριο «μπαίνει» με την πάροδο του χρόνου. Οι ουρολόγοι Όλιβερ Γκράλα και Κριστόφ Πίες επισημαίνουν σε συνέντευξη τους στη γερμανική εφημερίδα «Bild ότι το ανδρικό μόριο αναπτύσσεται με βάση τις απαιτήσεις κάθε ηλικίας.

«Στην εφηβεία, το ανδρικό μόριο αρχίζει να αναπτύσσεται φθάνοντας στο τελικό μήκος στην ηλικία των 19 ετών. Με την πάροδο του χρόνου, και εφόσον οι σεξουαλικές επαφές είναι όλο και λιγότερες, το ανδρικό μόριο συρρικνώνεται. Η τακτική σεξουαλική επαφή και ο αυνανισμός εμποδίζουν τη συρρίκνωσή του ανδρικού μορίου γεγονός που του επιτρέπει να διατηρηθεί στο φυσικό του μέγεθος», επισημαίνουν οι δύο επιστήμονες.

Έρευνα που διεξήχθη σε 20 χιλιάδες άνδρες που έκαναν γυμναστική, έδειξε ότι το μήκος του μορίου τους σε στύση ήταν κατά μέσο όρο 15,4 εκατοστά και σε δέκα χρόνια συρρικνώθηκε στα 12,95 εκατοστά! Δύο βασικές αιτίες είναι οι ορμόνες στις ζωοτροφές που φθάνουν στο δικό μας «πιάτο» και τα πολλά κιλά.

Aπό την πλευρά της, η Γερμανίδα σεξοθεραπεύτρια Μπεατρίς Βάγκνερτ, συμβουλεύει τους άνδρες που θέλουν να είναι ακμαίοι και στην τρίτη ηλικία, να γυμνάζονται τακτικά, να τρέφονται υγιεινά και να ξυρίζουν την ευαίσθητη περιοχή προκειμένου να εκτιμούν τις… πραγματικές διαστάσεις του ανδρικού μορίου.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα